Sloppy Joe’s Vardagspuls

Hej vänner,

frederik zall, lyxlagat, sloppy joe's, tv4, vardagspuls

Igår var jag som ni kanske läst på Vardagspuls i TV4 tillsammans med Kristin Kaspersen. Jag skulle laga upp en favoriträtt och det skulle dessutom lagas från grunden på totalt 40 minuter så det blev till att korta ner receptet med tanke på att jag alltid vill laga i några timmar, haha! 🙂

Sloppy Joe’s stod på menyn och receptet finner ni så klart nedan, vill ni se klippet från programmet så finner ni det via denna länk>>

frederik zall, lyxlagat, sloppy joe's, tv4, vardagspuls

SLOPPY JOE’S
Smokin hot jalapeños, BBQ-sauce & pickled gherkin

4 rejääääla portioner

800 g högrevsfärs, grovmalen
1 dl krossade tomater
1 gul lök
BBQ-sås
Maizena
Majsolja
Salt & svartpeppar
Ättiksgurka & inlagd jalapeño
4 mjuka, stora hamburgerbröd

1 anchochili
1 chipotle
2 msk rödvinsvinäger
½ msk torkad oregano
½ msk paprikapulver
½ msk sellerisalt/örtsalt
1 tsk vitlökspulver
½ msk Worchestershiresås

Koka upp rödvinsvinäger och lika mycket vatten i en liten kastrull tillsammans med de torkade chilifrukterna. Stäng av plattan efter några minuters kokande och låt stå i cirka 30 minuter utan lock. Häll sedan över vätskan och chilifrukterna (utan eventuell kvist) i en mixer, tillsätt Worchestershiresås, alla torra kryddor och mixa sedan till en slät pasta.

Skala och finhacka den gula löken. Hetta upp lite majsolja i en stor gjutjärnspanna och mjukstek löken. När den är glansig och genomskinlig, häll löken över på ett fat. Tillsätt ytterligare lite olja och stek högrevsfärsen till fin färg, se till att det inte blir några klumpar. Tillsätt sedan krossade tomater och lök, blanda väl och låt stå på medellåg temperatur. Häll kryddpastan i gjutjärnspannan Slå på cirka 2 msk BBQ-sås och vänd runt. Täck med lock och låt sjuda på låg värme i minst en timme.

När det börjar bli dags för servering, smaka av köttfärssåsen med salt, svartpeppar och BBQ-sås. Vill man, så är det ypperligt med lite Louisiana Hot Sauce också. Vispa ut 1,5 msk maizena i 1,5 msk vatten och häll i grytan, vänd runt och koka upp. Låt puttra utan lock ett tag. Konsistensen ska vara riktigt tjock och krämig. Tillsätt eventuellt mer maizena i vatten om det behövs.

Lägg upp stora, kladdiga, härliga biffar i hamburgerbröd med BBQ-sås, skivad ättiksgurka & jalapeños. Sloppy som tusan och löjligt gott!

Serveras med en cosmopolitansallad, klyftade tomater, limefiléer, majskorn, rödlök och rostade pinjenötter som dressats med lite olivolja, salt och svartpeppar.

Du kanske också gillar