Skala potatis, det bästa jag vet

Skala potatis liten

Hej igen alla vänner och goda läsare,

Jag har varit borta och semestrat på min lilla båt ute i världens vackraste natur, dvs Sveriges skärgård. Inte har jag bara slöat och slappat. Jag har lagat mat, inspirerats, tagit bilder till kommande böcker och till bloggen och kommer att från och med idag blogga med vansinnigt glädjande hjärta och hjärna som vanligt igen.

Jag hade en kort visit hemma i stugan för någon vecka sedan då jag var inhyrd för att laga mat till en möhippa och denna vegetariska buffé i Italiendoftande stil kommer jag bland annat att skriva om under några veckor framöver. Jag kommer givetvis varva det med mina vardagliga tankar och recept och självklart en hel del mat och minnen från årets långa skärgårdsvända.

Idag är det mer av en kickstart för att återigen se att datorn fungerar och att mina fingrar är redo för att krafsa och trycka på alla de små tangenterna på laptopens lilla bord. Ett finfint recept från min möhippamiddag kommer i morgon. Min bokblogg är också den uppe på fullt varv igen. Kolla in dagens inlägg och även några inlägg från skärgårdens dagar här>>

Idag vill jag bara säga till er att kika på bilden ovan, tänk er en ljuvligt het dag, inga moln så långt ögat kan se, nära och kära skrattar i bakgrunden och de minsta liven plaskar i vattenbrynet med konstanta gapflabb. Det är vad kocken hade i örat och ögat när jag slog mig ner på Lillbåtens akterdäck med en kastrull potatis som skulle skalas och en Bitburger pils, kyld i havet. Matlagning = kärlek!

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Martina

    Visst är sommalivet härligt! 😉