Skål i skumpa

Tjena vänner,

Idag är det en glad dag! 🙂

Gårdagen innehöll ett av mina (numera) vanliga uppdrag på Gastro Academy vid Ica Stop i Täby. Fullsatt och riktigt glädjande var det kan jag lova.

Det jag gör där är alltså att jag tillagar en trerätters som serveras till gästerna som köpt biljetter. Jag väljer i förväg ut ett tema och hemlighåller därefter vad själva middagen kommer att bestå av så de glada gästerna köper så att säga grisen i säcken, haha. Maten tillagas live inför sittande gäster, jag delar med mig av mina tips och gästerna får så klart också recepten med sig hem.

Gårdagens tema var Svenska Lyxråvaror och på menyn satte jag Toast Pelle Janzon, med oxfilécarpaccio på smörstekt toast med rödlök, gräslök, Kalixlöjrom och äggula. Tjohej så gott!

Varmrätten var Tjälknöl på svensk hängmörad nötfransyska med Potatis- & Västerbottensterrinne. Picklade morötter och en syrlig lingon/rödvinssås serverades till.

Desserten jag bjöd på var Smnördegsinbakade, sirapsbräserade svenska äpplen med min fina hemgjorda vaniljsås.

I stereon hade vi Cornelis och goda viner och pilsner i glasen. Skulle ni vara sugna att komma och käka, underhållas och skratta lite med oss så kika in på Gastroacademy.nu. Där finns en evenemangskalender där man även kan boka platser.

OBS!! Hemsidan har hamnat på sniskan och mina evenemang ligger i skrivande stund inte uppe, men felet ska åtgärdas under dagen har tekniker meddelat. Hoppas på hastig helning… 🙂

För övrigt så tänkte jag fira i skumpa idag. Jag får inte berätta varför, men kul som fasen är det! Hahahaa! Skååål!

alexandre bonnet lyxlagat

Du kanske också gillar