Saltimbocca på grillen

Saltimbocca

Jag fick fint besök här ute på landet för några dagar sedan. Calle från Nils Oscar som råkar bo några minuter bort svängde in på tomten och då tänkte jag att lite grillat vore finfint. Eftersom vi var så hungriga och det blev så gott så hann jag inte plåta den färdiga maten, men så här såg det ut innan jag började grilla… Haha! 🙂

Grillat passar ju bra dels för att jag vill skryta om min nya finfina kokbok Lyxlagat på grillen, men även för att solen värmer, stolsdynorna används allt oftare, uteplatsen har nyolat däck som gärna ska slitas och livet helt enkelt är lite bättre eftersom man är utomhus mer och mer…

Vill ni bli inspirerade av en helt annan matkultur så tycker jag bokbloggen är värd ett rejält klick. Torsdagar är dryck och japansk matkultur är ämnet…

Saltimbocca och vinfräst haricots vert

4 portioner

8 skivor kalvschnitzel (á 100g)
8 skivor prosciutto di parma
16 färska salviablad
Olivolja
Salt & nymald svartpeppar
1 solovitlök
2 schallottenlökar
800 g haricots vert (Fryst går finfint)
1 msk tomatpuré
2 dl vitt vin
I kockens glas: Moncaro Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico (nr 22424)
I kockens öra: Allison Krauss & the union station – Baby, now that I’ve found you

Jisses, vilket band, vilken sångerska, vilken låt. Grymt bra!

Banka ut schnitzlarna till relativt tunna skivor. Salta och peppra dem på båda sidor och pensla dem med en riktigt fin olivolja. Lägg på 2 blad salvia på ena sidan och lägg en vikt skiva prosciutto ovanpå. Fäst prosciutton med två tandpetare och fortsätt med resten av köttskivorna. Låt dem vila i rumstemperatur tills de ska på grillen.

Tänd grillen och tina era haricots vert om de är frysta. Gärna på hushållspapper så vätskan har någonstans att ta vägen.

Blanda vinet med tomatpurén i en liten skål. Hetta upp en stekpanna med en rejäl dos olivolja. Skala och skiva vitlök och schalottenlök mycket fint. Fräs dem i olivoljan tillsammans med haricots vert tills det börjar ta lite färg.

Grilla köttet på båda sidorna några korta minuter. Vänd endast en gång.

Häll på lite av vinblandningen och låt det fräsa bort, slå på lite till osv tills det är slut. Servera haricots vert när de är lätt såsiga av vinet. Makalöst gott…

Servera det ljuvliga köttet med vindypande haricots vert och en riktigt stor bit italienskt lantbröd som doppas i lite olja och vinäger. En tomat och löksallad till är inte heller fel… Ojojoj! 😀

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Carl

    Så gott det var tack tack för den goda maten och det trevliga sällskapet 🙂

    Hoppas ni får en trevlig helg

    / Sir Carl 🙂

  2. frederik

    Goddag Sir Carl. Bugar och bockar själv! 🙂

  3. millan

    Frederik!
    Jag är grymt imponerad av Din goda mat du bloggar för Oss!
    Saltimbocca på grillen, ja varför inte på våran nya 16 m långa altanen……i sommar, ja detta är glädje:-)
    Tack!Ta hand om Dig och din familj!

  4. Nena

    Hejsan, hittade hit av ren slump och maste ju saga att har finns en massa goda recept! Saltimbocca alla romana ar otroligt gott och kul att du visar upp lite italienska harliga recept har inne:)
    Kramar fran varma Italien:)

  5. frederik

    Tack, tack! Trevlig att höra! 🙂 Du är så klart varmt, varmt välkommen!
    //Frederik

  6. frederik

    Hej Millan,
    Tack för dina värmande ord. Hoppas ni grillade på nya altanen och hoppas det blev gott! 🙂
    //Frederik

  7. Rödvin tips – Corvina Veronese | Lyxlagat

    […] ni ha ett bra recept på en Saltimbocca så är ni ju redan på Lyxlagatbloggen. Glädje! 🙂 Tänk också på att ni kan söka i […]