Salsicciafyllda Rödspättafiléer

rödspätta lyxlagat

SALSICCIAFYLLDA RÖDSPÄTTAFILÉER MED COCKTAILTOMATER

4 portioner

600 g Norsk rödspättafilé, skinn- & benfri
2 välsmakande Salsiccias
1 msk tomatpuré
500 g cocktailtomater
Färsk timjan & oregano
Vitt vin
Citron
Olivolja
Ströbröd
Havssalt & svartpeppar
Serveras med att rejält italienskt lantbröd eller ugnsstekta potatisklyftor

Sätt ugnen på 200°C varmluft.

Avskinna salsiccian och finhacka därefter köttet. Tillsätt cirka 2 msk ströbröd, tomatpurén och 1 msk olivolja. Blanda väl.

Ta bort den vita tunna hinnan om den sitter kvar på fiskfiléerna. Skär dem i 4 cm breda längder och bred på salsicciasmeten. Rulla ihop fiskbitarna och fäst med tandpetare eller rulladnålar.

Rulla fiskrulladerna i lite ströbröd och lägg dem i en ugnssäker form av större modell. Lägg ut alla tomaterna i formen. Repa bladen från ett gäng timjanskvistar och finhacka blad från 1 rosmarinkvist. Strössla örterna över formen.

Slå på en rejäl klunk vin, cirka 1,5 dl, salta och peppra.

Baka av läckerheten i ugnen i cirka 20 – 25 minuter tills fisken är helt klar.

Pressa över lite med citronsaft och ringla över lite olivolja innan servering.

Avnjut det hela med grovt brutna brödbitar som med fördel doppas i den goda vin/tomatskyn. En rucolasallad sitter också som en smäck idag! 🙂

Kika så klart in på Norsk Fisk Facebook för fler fiskrecept från undertecknad! 🙂

//Frederik

Du kanske också gillar