Rökt makrill med potatissallad och pilsner

Sommarsmaker så fort solen tittar fram.

Igår sken solen riktigt starkt på skutan. Då passade jag på att servera mig själv lite mat med samma toner som vädret bjöd på. Det är inte mycket som lagas, så Lyxlagat vet jag inte om man kan säga, men ”Lyxätet” är det garanterat. 😀 .

I kockens glas finns idag en Bryggmästarens Pilsner (nr 1465)
I kockens öra sjunger Dixie Chicks – The Long Way Around

Fin pilsner och grymt bra låt. Stor glädje!

Gör en potatissallad på några kalla kokta potatisar, 1 hackad rödlök, några msk kapris, 1 klick crème fraiche, 1 klick gräddfil. Pressa över lite citron och smaka av med salt och rejält med nymald svartpeppar.

Servera en färdig rökt makrill till och gärna en kall pilsner.

Smaskig måltid vill jag lova!

Jag har sedan gårdagens lunch beställt en Aburök så inom kort kommer jag att tipsa er om hur man röker fisken själv…

Tills dess får det duga med färdigrökt. 🙂 .

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Anna

    åhh rökt makrill som är så gott. brukar köpa och ha med mig som lunch ibland och nu ska jag även testa din variant på potatissallad att ha till 🙂 tack för ytterligare ett kanontips. Vill också passa på att tacka dig för tipset i tidigare blogginlägg om Leif Mannerströms bok med husmanskost. En pärla bland kokböckerna hemma i köket.

  2. frederik

    Hej Anna och tack för din kommentar.
    Ja visst är Husmanskonst fantastisk! 🙂
    Må väl!
    //F