Rödbetsstrudel med ugnsbakad rödlök

Nog blev man lite paff när man öppnade gardinerna och såg vintervädret utanför fönstret. Usch, usch, usch känner jag…

Snö

Jag kom hem vid 1-tiden i natt och då var här ingen snö, men det kom tydligen med besked under de tidiga morgontimmarna.

Idag lyckas jag inte ens ta mig till studion där jag skulle lira lite med bandet, men det är inte så mycket att göra. Ett gott middagstips kan jag ju alltid dela med mig av om det är så att ni kan ta er till en affär… 🙂

Rödbetsstrudel

1 kg rödbetor
300 g färsk spenat
1 liten klyfta vitlök
200 g fetaost
1 Smördeg på rulle
1 ägg
Olivolja
Salt & svartpeppar
Sesamfrön
I kockens glas: Nils Oscar Brown Ale  (nr 11432)
I kockens öra: Röda Höst – Tommy Körberg

Nu passar kanske inte låtens titel så värst bra med tanke på det vita täcke vi ser utanför fönstret, men en vacker liten visa är det hur som helst.

Sätt ugnen på 200°C.

Skala rödbetorna under rinnande vatten, gärna med plasthandskar på. Koka dem sedan 15-20 minuter i lättsaltat vatten tills de är klara.

Skala och finhacka vitlöken. Fräs den tillsammans med spenaten i lite olivolja. Låt fräsa till all vätska kokat bort.

Skär rödbetorna i små tärningar och blanda dem med smulad fetaost och spenatfräset. Salta och peppra gott.

Rulla ut smördegen på en bakplåtspappersbeklädd plåt. Lägg rödbetsblandningen på smördegen och vik över sidorna så att det blir en rulle av det hela. ”nyp ihop” kanten så att rullen verkligen håller sig stängd.

Pensla hela rullen med ett uppvispat ägg och strö över sesamfrön.

Grädda hela härligheten i cirka 15-20 minuter till smördegen fått fin färg.

Serveras med fördel tillsammans med ugnsbakad rödlök och en klick gräddfil.

Kolla in bokbloggen nu. Trevlig helg vänner!

Du kanske också gillar

  1. Anna

    men åh vad detta verkar gott, ska absolut prova det trots att det är så bökigt med rödbetor.