Rockabilly & Chimichurri

baseballs

The Baseballs in full action. 🙂 Kul konsert måste jag säga!

För några dagar sedan så åts det återigen ur Marcus Aujalays kokbok Med mycket grönt som är en riktigt fin bok. Denna gång var det en måltid med det imponerande långa namnet: Sallad på morötter och betor, grillade fläskkotletter med chimichurri och lime- och chiliyoghurt.

Vill ni få lite underbar sommarkänsla så klicka in er på bokbloggen där boken sill & snaps kikas i.

Jag väljer att dela upp receptet i två delar. Först kommer en god sallad och en välsmakande yoghurt som passar utmärkt till både kött och fisk.

Sallad på morötter & betor

3-4 morötter i olika färger
1 rödbeta
1 gulbeta
1 rödlök, tunt skivad
4 salladslökar
1 påse (50g) babyspenat
4 msk olivolja
3 msk pressad citronsaft
Salt & svartpeppar
Lime- och chiliyoghurt med koriander:
2 dl medelhavsyoghurt
1/2 röd chili
saft & zest från 1 lime
1 kruka koriander, hackad
2 msk olivolja
salt & svartpeppar
I kockens glas: Gustave Lorentz Gewurztraminer Réserve (nr 5244)
I kockens öra: Jerry Williams – Keep on rollin’

Jerka var kung redan då. Håller för all framtid dessutom. Overkligt grym! 😀

Blanda samman alla ingredienser till yoghurten och låt stå svalt tills servering.

Skala morötter och betor och skiva dem tunt med en mandolin, skärmaskin eller möjligen en potatisskalare. Spola rödbetan i kallt vatten till vattnet blir klart och inte längre rött.

Lägg morötter och betor var för sig i kallt vatten en stund. Lyft upp och låt dem rinna av ordentligt.

Blanda med lök och babyspenat och smaka av med olja, citronsaft, salt & svartpeppar.

God matlagning kära vänner!

//Frederik

Fläskkotlett chimichurry

Du kanske också gillar

  1. Maria

    och jag som var så nyfiken på chimichurri!

  2. frederik

    Haha, ja rubriken var visst lite taskig. Vi får se det hela som en mycket, mycket spännande cliffhanger. 🙂
    //Frederik