Räkor & lax i boulebröd

laxrakor-i-baguette

En kommentar här på bloggen nämnde soppa i brödbulle, då kom jag och tänka på ett recept från min första bok och det här kommer garanterat att hamna på min middagstallrik snart igen. Otroligt, otroligt gott och kan givetvis tillredas med egentligen vilken fyllning som helst. Inspireras och inspirera!

På min bokblogg skriver jag idag om Cognac – Vintage & Early Landed. Kika gärna!

Räkor & lax i boulebröd

4 portioner

2 runda boulebröd
100g färsk lax
100g räkor
3 ägg
4 msk matlagningsgrädde
1 dl riven parmesan
1 knippe grön sparris
1 knippe gräslök
1/2 citron
salt & peppar
sås:

2 dl matlagningsyoghurt
1/2 dl kalles kaviar
1 knippe dill
1/2 citron
2 msk riven pepparrot
salt & peppar

Värm ugnen till 225°C. Spela lite Jussi Björling och njut av ett glas Raimat Blanc de blancs.

Såsen:
Blanda samman yoghurt, kaviar & dill. Smaka av med pepparrot, citron, salt & peppar. Ställ i kylen.

Boulebröden:
Skala räkorna och skär laxen i små tärningar. Pressa över citron, salta & peppra och ställ i kylen i ca 30 minuter.

Dela boulebröden till över & underdelar. Gröp ut inkråmet på båda delarna och lägg åt sidan. Tryck till brödhalvorna för att göra en tät form. Grädda brödet i 3 minuter.

Blanda ägg, grädde, ost, hackad gräslök, citron, lite salt & peppar & hälften av brödets inkråm.

Bryt av nedersta delen på sparrisen och banchera den lätt. Dela den och lägg nederst i brödhalvorna. Lägg i räkorna & laxen och häll över äggröran.

Baka av i ugnen i ca 15 minuter.

Klicka lite sås på toppen & garnera med gräslök & en skiva citron.

Lyxlagat! :-)

//FZ

Du kanske också gillar

  1. jenny

    Tack fredrik för alla dessa goda recept du delar med dig.
    Har även dina kokböcker och vänta på att nästa ska komma ut.
    Har även fått en lite autograf i min bok från dig. Ville bara tack dig för alla dessa underbara recept och berätta att du inspirerar mig att börja skriva och blogga om mat. Ha det bra och fortsätt blogga om både maten och drycken.
    MvH jenny

  2. Ingrid

    Vilket härligt recept detta verkar vara:) Det ser också så ”lagom” ut, de soppor jag ätit under mina resor i Europa som EU koordinator var mer mastiga(som jag skrev förut) så detta ska jag definitivt prova i helgen. Ha en god helg coh TACK för att du delar med dig:)