Pizza Pomodoro

Hej goda medborgare,

Idag är det någon slags minifredag och då är det ju min skyldighet att tipsa om något gott till Italian Friday. Vi får besök från min frus familj och har en hel del kul inplanerat. Förhoppningsvis blir det en fin båttur och garanterat blir det en glädjande italiensk fest på lördag. Givetvis återkommer jag med en rapport från den under nästa vecka. Jag hoppas hinna blogga lite under helgen också så klart. Här kommer ytterligare en löjligt god pizza. Kolla in nedan, eller kika på några andra grymma varianter jag har provat.

Pizza Magretto

Tryffelpizza

Annorlunda salamipizza

Kall tomat- & basilikapizza

Idag är det dock dags för en PIZZA POMODORO

4 pizzor

Degen:
50 g färsk jäst
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
0,5 dl olivolja
3 dl ljummet vatten
7- 9 dl vetemjöl special
1 burk Mutti pizzasås med oregano
125 g tallegio
1 ask fina körsbärstomater
Bladpersilja
Prosciutto
Flingsalt, svartpeppar & citron
I kockens glas: Brolio (2705)
I kockens öra: Jovanotti – A te

Börja med att göra degen. Jag har valt att göra Leilas recept som jag tycker är riktigt bra. Rör ihop kryddorna med jästen, oljan och vattnet i en bunke. Vänd ner lite mjöl i taget och blanda väl tills ni får en fin och elastisk deg. Det mjöl som blir över sparas till utbakning. Jäs degen under duk i 25 minuter.

Sätt ugnen på 250°C med bakstenen på plats.

Dela därefter degen i fyra delar och kavla ut pizzorna på välmjölat bord.

Bred tomatsåsen i ganska tunt lager på pizzan, Strö över grovt riven eller fint skuren taleggio. Bred ut fint skivade tomater över hela pizzan, lägg på några tunna strimlor prosciutto och strö till sist över hackad persilja.

Baka av pizzorna i ugnen, en i taget (om ni inte har en grymt stor ugn… 🙂 ) Baka pizzorna på en baksten i några minuter tills osten smält och pizzans kanter fått fin färg. Ta ut pizzan, strö över lite flingsalt, svartpeppar och pressa över några droppar citron.

Glädje! Ta hand om er vänner, vi höres inom kort! 🙂

//Frederik

Du kanske också gillar