Pizza i stekpanna eller på grillen

dsc_0004_6

Nu bär det av utskärs. Underbart. Vi har med oss overkligt mycket packning eftersom  vi numera är tre i lillbåten och den minste i familjen behöver tydligen mest packning. Konstigt med sant. Vaknar väl med gossadjur och tvättlappar i ansiktet i morgon, men det är helt ok när man vaknar med sin fina familj i världens finaste miljö.

Några rader från författaren Claes Stenmark som skrivit boken Förför! finns att läsas på min bokblogg. Kom mycket gärna dit!

Här har vi ett hejdundrande finfint recept. Ställ stekpannan på en het grill så slipper ni vara inomhus! 🙂

Pizza med räkor och pepparrot

2 portioner

Deg:
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1,5 dl vatten
2 msk olivolja

Topping:
1 dl färskost pepparrot
150g tiggerräkor (skalade)
100g ruccola
2 vackra röda tomater
Flingsalt
Citron
Olivolja
I kockens glas: Château Dauzac 2007 (nr 96733)
I kockens öra: Johnny Cash – God’s gonna cut you down

Kolla in videon och lyssna på den helt otroliga låten. Johnny Cash är odödlig. Vilken overklig kung! Ett sådant kulturhistoriskt ögonblick borde väl firas i stil så varför inte prova ett av Systembolagets lanserade slottsviner.

Blanda samman vetemjöl, salt och bakpulver. Tillsätt vattnet. Knåda degen hårt och gör två platta ganska stora bröd. Stek i stekpanna under lock i olivolja ca 5 minuter på varje sida.

Halstra räkorna hastigt i lite olja. Pressa över citron och salt.

Bre på ett rejält lager färskost på brödet och lägg ut ruccola och räkor. Pressa över lite citron, strö över lite flingsalt och ringla över lite olivolja.

Mycket, mycket gott!

Du kanske också gillar

  1. Ronchedone rules

    ja men jag sitter kvar på mitt kontor och jobbar på dåå!!! Pizza på grillen det måste provas. Akta grynnorna.

  2. Tobbe

    Ville bara tipsa om den pågående tävlingen där du kan vinna en signerad kokbok… http://blog.godaremat.se/template_permalink.asp?id=109