Pepparrotslax med papardelle

dsc_0020

Hej på er kära vänner,

Idag har vi varit på ögonkoll för Elvis. Han verkar ha toppögon hittills. 🙂 Jag har en vecka kvar på min initiala pappaledighet innan det drar igång på allvar igen. Jag ska in i studion med Eskobar för att färdigställa en monstruöst bra låt samt att skapa nya glädjebitar. Jag har även en deadline för kokbok nummer tre som ska lämnas in till förlaget i mitten på september. Det är helt klart stressigt, men det är kul. Nu har jag ju dessutom världens bästa sällskap i och med att både Marie och Elvis är vid min sida hemma på skutan. Underbart.

I helgen hade vi bland annat kräftskiva här på bryggan. Elvis dricker ingen starksprit utan håller sig till modersmjölk så det blev ganska städat. 😉 För första gången i mitt liv så vaknade jag alltså dagen efter en kräftskiva och mådde toppen. Intressant känsla…

Igår var Linda och Olle förbi och test-åt ett av mina framtida kokboksalster. Det verkade gå hem! Ni andra får läsa & laga det i maj 2010.

Jag har även hunnit med att laga till en liten god pastarätt;

Pepparrotslax med papardelle

2 portioner

200 g laxfilé utan skinn och ben
100 g haricots vert
1 rödlök
1 dl crème fraiche
Riven pepparrot
Färsk pasta
Salt och peppar
Smör
Olivolja
I kockens glas: Zeunerts Ale (nr 1553)
I kockens öra: Alison Krauss- Jolene

Till pepparrot är det makalöst gott med en Ale. Zeunerts Ale är ett utmärkt val. Testa. Den passar givetvis även för kocken som ska laga maten. 🙂

Jag är inte någon stor uppskattare av covers, dvs folk som sjunger in andra artisters  låtar, men här har vi en ypperlig version av en redan från början fantastisk låt. Njut av Alisons underbara röst.

Skär laxen i kuber och bryn dem i smöret. Skär haricovert i småbitar, skala och skär löken i tunna skivor och vänd ner det hela i stekpannan tillsammans med laxen. Låt fräsa några minuter.

Koka upp välsaltat vatten till pastan. Lägg sedan ner pastan och låt den stormkoka i en till två minuter. Häll sedan av vattnet, lägg tillbaka pastan i den varma kastrullen och ringla över lite olivolja. Täck med lock.

Vänd ner crème fraiche i stekpannan och smaka sedan av rikligt med riven pepparrot, salt och peppar.

Serveras omedelbart. Underbart gott!

Du kanske också gillar

  1. AnnaKarin

    Hej,fick länken av din syster och vill bara säga stort grattis till er son och tack för en underbar matsida. Hälsn. Anna-Karin vän till din syster och Anders:-)

  2. AnnaKarin

    Hej,fick länken av din syster och vill bara säga stort grattis till er son och tack för en underbar matsida. Hälsn. Anna-Karin vän till din syster och Anders:-)