Penne all’arrabbiata

Pasta arabiata

God onsdag, god onsdag!

Hur har ni det i kylan? Det börjar tära på stockholmarna gissar jag. Någon vänlig själ har kommit på idén att ljussätta hela Djurgården där vi bor. Djurgårdsbron ser ut som en blinkande julgran, statyerna lyser i rött och grönt, träden är blå och hela Gröna Lunds entré ser ut som Red Light District. Jag kanske låter negativ i min beskrivning, men det är inte min mening. Detta är just vad som behövs i denna omänskligt hårda och långa vinter. Tack till den som tagit detta trevliga initiativ!

För några dagar sedan åt vi en arrabbitata som smakade alldeles underbart. Receptet är från Mr Roberto och rekommenderas varmt.

På min andra livsnjutningsblogg är det idag whiskyn historia som skrapas på ytan. Missa inte!!!

Penne all’arrabbiata

4 portioner

1 dl olivolja
3-4 vitlöksklyftor
2 torkade röda chilifrukter
400 g krossade tomater
500 g penne
Salt & nymald svartpeppar
1 bunt färsk bladpersilja
Sardellsmöret:
10 sardeller
100 g smör
I kockens glas: Piccini Chianti (nr 22467)
I kockens öra: Salem Al Fakir – Keep On Walking

Hetta upp olivoljan i en kastrull tillsammans med lätt krossade vitlöksklyftor och chilifrukterna. Bryn det hela sakta under lock. Efter fyra-fem minuter är det dags att lyfta ur chilin och vitlöken. Släng vännerna, de har gjort sitt nu…

Häll på de krossade tomaterna och en nypa salt. Sjud tomatsåsen under lock i cirka 20 minuter.

Hacka sardellerna finfint och rör ut dem i smöret.

Koka upp pastavatten, salta det och häll i penne. Koka pastan al dente och låt den sedan rinna av. Vänd ner pastan i tomatsåsen.

Strö över finhackad persilja.

Servera gärna penne i tomatsås med sardellsmöret vid sidan av, då kan man själv smaksätta sin arrabbiata till perfektion. Några droppar citronsaft kan sitta som en smäck och så fort jag får chansen så åker min vällagrade parmesan fram… 🙂

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Åsa/ En Sida Med Mat

    Älskar denna rätten!!!
    Första gången jag åt det var på Korfu för några år sedan på en otroligt mysig liten familjerestaurang.
    Eftersom Korfu ligger så nära Italien hade dom mycket sådana rätter där.
    Iaf åt denna rätten och det var så underbart gott!
    frågade sedan mamman i familjen som lagat den hur hon gjort och började berätta på knagglig engelska.
    När hon sa ”tomatoes” så undrade jag om det var ” in a can” alltså burktomater, då tittade hon på mig som om jag var galen och bara: NOOO,noooo!!!!

    Då skämdes jag lite…. 😉

    Men jag ser att det är det i detta receptet så nu är det ine så ”skämmigt” längre.

    Ha det bra!

  2. frederik

    Inget är skämmigt! Är det gott, så är det gott! 🙂