Pastasallad med ägg & lax

dsc_0007

En ny vecka är här med glädje och inspiration. Vädret i helgen har väl varit sisådär, men söndagen bjöd faktiskt på lite sol även om vindarna var ganska kyliga. Vi åt en underbar sallad på akterdäck och man kunde helt klart ana att sommaren inte är långt borta. Det kanske tar ytterligare npgra dagar, men ge inte upp kära vänner, ge inte upp!!! 🙂

Pastasallad med ägg & lax

4 portioner

2-3 portioner pastafjärilar (kokta, kalla)
3 hårdkokta ägg (kalla)
200 g varmrökt lax
100 g sockerärtor
1 mogen avocado
3 tomater
1/2 gurka
1 rejäl bunt plocksallad
1 rödlök
1 citron
Dressing
2 msk flytande honung
2 msk kallpressad rapsolja
1 msk rödvinsvinäger
1 litet knippe dill
1 msk dijon
1 nypa salt
Nymald vitpeppar
Serveras hela glädjen med vitlöksbröd till alla glada gäster

I kockens glas: Hoegaarden Witbier (nr 1563)
I kockens öra: Elvis Presley – Promised Land

Kungligt i både stereon och glaset. Måndagar kanske inte är så illa när allt kommer omkring!

Dela äggen, men vänta med att vända ner dem i salladen. De går sönder så lätt så de får adderas sist…

Koka upp lite vatten och salt och förväll sockerärtorna i 1 minut.

Findela laxen och blanda med tärnad avocado, kall kokt pasta, lätt förvällda sockerärtor, delade tomater och tärnad gurka.

Skölj plocksalladen och skiva rödlöken tunt. Vänd ner kärleken i salladen. Pressa över lite citron, salta och peppra lätt. Blanda mycket varsamt runt och toppa salladen med äggbåtar.

Finhacka dillen och blanda samman med alla övriga ingridienser till dressingen. Jag brukar använda en Flavour Shaker, men en glasburk med lock går precis lika bra för dressingskapandet.

Ringla över dressingen och servera salladen direkt med varma vitlöksbröd.

Tjo!

//Frederik

Du kanske också gillar