Pasta Tricolore

dsc_0006

Flyttlasset går denna månad. Vi har köpt hus på landet och ska istället för gungande potatisodlingar ha äppelträd och päronträd i grönskande trädgård. Givetvis har vi även båtplats för Lillbåten. Det var det viktigaste… 🙂

Eftersom detta tar upp en hel del av min tid och mitt trasiga öga gör att resten av tiden blir ganska oproduktiv så kommer här en gammal goding från bloggen. God matlagning kära vänner och glöm för tusan inte att klicka in er på min bokblogg där sydafrikanska mångfalden kan läsas om.

Pasta Tricolore

4 portioner

4 portioner färsk pasta
150 g färsk babyspenat
3 färska kycklingfiléer
2 solovitlökar
10 soltorkade tomater
1,5 dl grädde
1 dl mjölk
Salt & nymald svartpeppar
Olivolja
Citron
I kockens glas: Piccini Chianti (nr 22467)
I kockens öra: Andrea Bocelli – Con Te Partiro

Makalöst vackert stycke, makalöst framfört av herr Bocelli tillsammans med ett riktigt fynd. Chianti Piccini kostar inte många slantar och är en riktigt trevlig upplevelse. Rekomenderas varmt!

Koka upp rikligt med vatten, salt som medelhavet.

Skär kycklingen i 2 cm tjocka strimlor. Skala och finhacka vitlökarna och skär de soltorkade tomaterna i fina strimlor.

Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingbitarna runt om. Salta och peppra väl och vänd sedan ner vitlök, soltorkade tomater, spenat, grädde och mjölk. Puttra ihop glädjen i några minuter.

Vänd ner er färska pasta i det kokande vattnet. Det tar endast 1-2 minuter så häng med. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över olivolja, vänd runt och täck med lock.

Smaka av såsen med citron, salt och peppar. och häll det sedan över pastan. Servera direkt.

Glädje!

//Frederik

Du kanske också gillar