Pasta Salsiccia Toscana

Korvpanna

Ja, bilden kanske inte levererar, men smaken gör det sannerligen det svär jag på. 🙂

Idag är det en stillsam dag på kontoret. Jag och Marie var med min syster och hennes man på Jerry Williams igår, därav dagens stillsamhet… 😉 Vi började med en middag på Resaturang Kaknästornet vilket var mycket välsmakande, men oväntat tomt. Det var vi fyra och några turistande japaner i hela resturangen. Synd, för maten var god och prisvärd och utsikten är ju inget annat än magisk!

Hur som helst – kvällen var grym! Jerka är som vanligt fantastisk, vilken konung!!!

jerka

Ikväll är det Italian Friday vilket innebär att Marie bjuder mig på hemmagjord pizza och gott vin. Här på bloggen idag kommer ett precis lika italiendoftande recept…

Vill ni kika, så har författaren Roland Eriksson skrivit en te-krönika på min bokblogg.

Pasta Salsiccia Toscana

4 portioner

4 portioner spaghetti
6 st färsk Salsiccia Toscana Veroni
100 g marinerad kronärtskocka
1 stor bit parmesan
Tomatvinäger
Olivolja
Salt & Svartpeppar
I kockens glas: Brolio (nr 2705)
I kockens öra: BAO – Crush on you

Koka upp vatten till pastan och fundera på hur gått livet är. I lugn och ro saltas vattnet efter att det kokat upp. Då ska även pastan trilla i. Några droppar olivolja i vattnet brukar jag alltid tillsätta för att det inte ska klibba ihop senare.

Slanta salsiccian och hetta upp en stekpanna med lite olivolja. Dela kronärtskocksklyftorna i lite mindre bitar. Bryn först korvarna och tillsätt kronärtskockan när det börjar bli klart.

Häll av pastavattnet när pastan är nästan klar och vänd därefter ner korvfräset med pastan. Riv över en riktigt, riktigt stor mängd parmesan, ringla över lite olivolja och stänk över tomatvinägern som är helt sjukligt god. Salta och peppra och servera bums. Några hyvlade skivor parmesan ovanpå ser fint ut!

Eftersom rätten inte innehåller så många varor så är det mycket viktigt att alla ingredienserna är av allra högsta klass. Vanlig frukostkorv kommer alltså inte att fungera. Trevlig Italian Friday goda vänner! 🙂

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Niklas

    Bra recept! måste jag testa snart! Tack för en trevlig blogg, hittade hit precis!

  2. frederik

    Tack för din kommentar! Välkommen åter ofta! 🙂
    //Frederik