Pasta med kyckling- och gorgonzolasås

1

Kolla, kolla!! Solen skiner åter över Stockholm och livet får sig sin årliga dos av värme, ljus och så klart båtåkande. Det finns inget som ger samma känsla av lugn och frihet som att ge sig ut på en liten tur. Kanske hinner jag till och med ta en liten fisketur i veckan..?

Om jag (mot all förmodan 😉 ) inte skulle få någon fisk så har jag annars ett suveränt tips på en utsökt, krämig sås till pastan. Kolla in det här;

dsc_00011

Pasta med kyckling- och gorgonzolasås

2 portioner

Pasta till er båda
2 skinnfira kycklingbröstfiléer
100 g gorgonzolamascarpone
1/2 dl crème fraiche lätt
1/2 dl färsk hackad körvel
1/2 riven gul lök
1 fint skivad vitlöksklyfta
10-15 lätt torkade körsbärstomater
1 msk farinsocker
Olivolja
Salt & nymald svartpeppar
I kockens glas: Aberlour 10 Years (nr 501)
I kockens öra: Carla Bruni – Le Plus Beau De Quartier

Underbara Carla Bruni live, en toppenwhisky och dessa makalöst goda tomater som alltså köps lätt torkade på glasburk i välsorterade mataffärer. Testa, man blir kär!

Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen i välsaltat vatten.

Skär kycklingfiléerna i mindra, tunna skivor. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn bitarna lätt. Peppra och sockra glädjen! Vänta med salt dock. Osten har en väldigt fin sälta.

Vänd ner riven gul lök och fint skivad vitllök och låt fräsa med i några minuter.

”Bryt” ner mascarponegorgonzolan i stekpannan och låt smälta. Rör sedan ner en klick crème fraiche och strö över finhackad körvel. Lägg även i de goda tomaterna.

Låt simra ihop i en minut eller två. Smaka givetvis av. Kanske lite mer salt, kanske lite mer sött? Eller eventuellt lite syra. Då är en skvätt vitvinsvinäger perfekt.

Servera det hela direkt, rykande hett och njut av livet, njut! Det här är så otroligt gott! 🙂

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Morten Pedersen

    Åja, denne oppskriften må vi prøve ut vi som elsker italia og gorgonzola!

  2. frederik

    Glädje! Smaklig spis önskas! 🙂
    //Frederik