Nudel- och räksallad med grapefrukt

sallad

Här har vi en gammal goding som garanterat måste testas om ni inte redan smakat denna smakliga, smakrika nudelsallad. Flyttlasset har gått från skutan nu och nu ska det nya hemmet byggas upp. Så fungerar tydligen ganska många människor, man bygger tills man anser sig klar och sen flyttar man och börjar om igen. Haha. Jag älskar att renovera och pula så det är bara en fröjd!

Ögat börjar sakta bli bättre vilket är otroligt, otroligt skönt. Kan meddela att det är ganska skrämmande att tappa så mycket av sin syn så där plötsligt, men som sagt snart är jag 100% igen.

Under dagen idag hoppas jag att en av de två författarna till ”En bok sprit – Svenska brännerier” kommer att blogga på min bokblogg. Hål koll! 🙂

Nudel- och räksallad med grapefrukt

4 portioner

250g sobanudlar eller glasnudlar
1 kg räkor med skal
2 grapefrukt
1 citron
1 knippe salladslök
1 knippe rädisor
2 avokado
50 g blandad sallad
4 msk sesamfrön
1 msk färsk riven ingefära
1 solovitlök
1,5 msk sesamolja
1,5 msk japansk soja
1,5 msk Mirin (risvinäger)
I kockens glas: Asahi Super Dry (nr 1556)
I kockens öra: Jerry Williams – Come on, Come on

Ett utsökt öl och en helt magiskt bra Jerka. Vår svenske konung!!

Skala alla räkor och låt vila övertäckta i kylen.

Rosta sesamfrön i en torr stekpanna. Passa den noga då det går fort mot slutet av rostningen.

Skala grape och filéea dem varsamt. Man vill inte ha med ngn hinna alls. Skölj och dela rädisorna, skiva salladslöken fint. Dela avokadon i stora bitar och pressa över lite citron.

Skölj salladen och skär den fint. Torka den gärna i en salladsslunga. Kunglig pryl som kallas Ingrid! :-)

Gör en dressing genom att skala och riva vitlöken och ingefäran finfint. Blanda godiset med sesamolja, soja och mirin.

Koka nudlarna enligt förpackningens instruktioner. Skölj dem sedan i kallt vatten och låt dem rinna av.

Blanda nudlar med dressing, vänd ner de övriga ingridienserna (glöm inte räkorna i kylen) och strö sedan över de rostade sesamfröna. Overklig glädje!!

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Jenny

    Gott med grape i en sallad!