Makaronilåda & ny Porsche

Hej vänner,

Idag bjuds det på makaronilåda. En löjligt välfylld och smakrik version eftersom min älskade Marie måste ha med en makaroner i precis varje tugga. Hahaha! 🙂

Makaronilåda, frederik zäll, lyxlagat, makaronipudding

Makaronilåda à la Frederik

4 dl idealmakaroner kokta enligt förpackningens instruktioner
400 g bacon i bit
1 selleristjälk
1 hel stor purjolök
1 msk rödvinsvinäger
3 ägg
3 dl mjölk
1 dl grädde
1 msk torkad oregano
1 dl riven parmesan
1 tomat
Salt & svartpeppar

Sätt ugnen på 200°C.

Skär baconbiten fri från svål och sedan i bitar cirka 1 x 2 centimeter eller så. Hetta upp en stekpanna och stek fläsket knaprigt.

Dela under tiden purjolöken. Skär bort lite av det översta gröna, men absolut inte allt. Skölj väl, väl, väl… Strimla purjolöken och skär selleristjälken i lika stora bitar. När baconet är färdigt, lägg det med de kokta makaronerna och fräs sedan lök och selleri i baconfettet tills det är genomskinligt och mjukt, men utan att det tar färg.(Detta kallas blondera) Slå på vinägern och låt den koka bort nästan helt. Krydda med salt och svartpeppar.

Häll över lökfräset med makaronerna och blanda riktigt väl. Häll över i en smord ugnsform.

Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, oregano och lite salt & peppar. Häll det hela jämt över formen. Lägg på skivad tomat och strö över parmesan.

Grädda i ugnen i cirka 25 minuter. Täck med folie om ser ut att bli för mkt färg. Kolla för övrigt in den nya modellen från Porsche/Chroma – En kinesisk grönsakskniv. Vilken glädje!

porsche chroma grönsakskniv kockkniv frederik zäll lyxlagat

Ta hand om er vänner!

//Frederik

Du kanske också gillar