Linguine med kapris & tomat

Kapten Elvis på Utö

Ja, då var det dags för den något kallare tiden på året då jag med darrande underläpp tänker tillbaka på världens bästa sommar. Den årliga båtturen och övernattningen i Utö Gästhamn var som vanligt en av höjdpunkterna. Elvis tog rodret på lekplatsen utanför Seglarbaren som ni ser ovan. 🙂

Utö livs Lyxlagat

Utö livs är livsviktig, eftersom man dels kan handla goda råvaror, men också för att man kan byta in sina tinade kylklampar mot frysta. Grejt! Nu klarar vi oss ett tag till! 🙂

Jaume serra Brut Rosado

Så klart firar vi med lite bubbel på akterdäck när gästhamnen är angjord.  Denna gång i form av Jaume Serra’s rosa, till våra båtgrannars leenden eftersom vår båt är av halv storlek jämfört med deras, men vi serverar ändå godast mat och de största njutningsmomenten. (Elvis tycker det är enklare att gå på vår lilla båttoalett om den står ute så vi skålar i bubbel och han sitter bredvid och kissar… ) Hahah! 🙂

Jamie pasta med kapris och tomat lyxlagat

Några bad – och timmar senare var det så dags för middag…

Jamie Oliver’s pastarätt är enkel som tusan och superfin i smakerna. Glatt liv!

Linguine med kapris & tomat

4 portioner

400 g linguine
olivolja
350 g passerade tomater
5 msk sköljd kapris
zest från 1/2 citron
Parmesan
Salt & svartpeppar

Koka upp vatten och koka pastan enligt förpackningens instruktioner.

Värm under tiden lite olivolja i en kastrull på medelvärme. Lägg i passerade tomater, kapris och citronzest. Låt sjuda i 6-7 minuter. Salt och peppra, smaka av.

När linguinin är al dente skall den direkt hällas av. Häll över pastan i kastrullen med tomatsås och servera direkt.

Riv rikligt med parmesan över tallrikarnas laddning.

Det var dagens varma, varma sommarminne. Njutning på högsta nivå! Glädje! 🙂

//Frederik

Du kanske också gillar