Limemousse

God fredag vänner,

Igår lagade jag trerätters på Gastro Academy och jag tänkte bjuda er på ett av recepten här. Vill ni ta del av de övriga recepten så kika in på www.gastroacademy.nu. Trevlig helg vänner.

limemousse, lyxlagat, frederik zäll

MOUSSE AU CITRON VERT

4 portioner

125 g socker
3 små ägg
3 lime
0,75 dl kokande vatten
2,5 tsk gelatinpulver
2,5 dl grädde

Dela äggen, gulor för sig och vitor för sig.

Vispa socker och äggulor riktigt hårt med elvisp tills ni har en riktigt fluffig och ljus smet.

Tvätta limen. Zesta dem med ett zestjärn och pressa dem sedan. Vispa ned zesten och saften i sockersmeten.

Blanda kokande vatten med gelatinpulvret tills det lösts upp, vispa sedan ned det i smeten.

Ta fram en ny bunke och vispa grädden fluffig. Vänd varsamt ned grädden i sockersmeten med en slickepott. Inget vispande nu inte!

Ta fram ytterligare en bunke och vispa äggvitorna till ett hårt skum som stannar i skålen även om ni vänder den uppochned. Vänd ner äggvitorna i sockersmeten med en slickepott.

Häll upp moussen i portionsskålar och täck med tätslutande plastfolie. Ställ i kylskåp i minst 6 timmar.

Du kanske också gillar