Laxburgare med chilimajonnäs

Tjena,

Här kommer ett recept som kanske kan låta ganska annorlunda med tanke på att smeten till laxburgarna innehåller mixade digestivekex och majs, men kombinationen ger en helt suveränt smörig, söt och smakrik bas till burgarna. Testa, det är värt det! 🙂

Laxburgare med chilimajonnäs lyxlagat

LAXBURGARE MED CHILIMAJONNÄS

4 portioner

Burgarna:
500 g Norsk laxfilé, friad från ben och skinn
5 digextivekex
150 g avrunnen majs från konserv
½ gul lök
2 msk majonnäs
Tabasco
Salt & svartpeppar
Rapsolja
Tillbehör:
2 dl majonnäs
1 röd chilifrukt
Späda salladsblad, maché, babyspenat, ruccola
Tomat i skivor
Citron
Stora baguetter, ciabattas eller hamburgerbröd

Börja med att mixa digestivekex i en matberedare till ett fint pulver. Tillsätt majsen och mixa till en blöt och geggig deg.

Skala och finhacka en halv gul lök. Skär laxfilén i små bitar, hacka sedan laxen grovt och blanda med lökhacket.

Vänd ner majssmeten och lax/lökhacket i en stor bunke. Vänd ner lite salt, peppar, tabasco och majonnäsen. Blanda runt och teststek en liten klick i het rapsolja för att smaka av. Lagom starkt & sött? Bra!

Forma färsen till burgare med stansringar eller bara efter smak och tycke och stek dem på medelhög värme till fin färg på båda sidor. Cirka 4-5 minuter per sida beroende på hur tjocka burgare ni gör. De skall vara helt genomstekta.

Strimla och hacka den röda chilifrukten och blanda med majonnäs. Krydda lätt med salt och peppar.

Servera burgarna med bröd, tomatskivor, sallad, chilimajonnäs och en rejäl dos med pressad citron på toppen. LIVSKVALITET FRÅN HAVET! 🙂

Kolla in Norsk Fisk Facebook för fler av mina recept på godsakerna från havet.

//Frederik

Du kanske också gillar