Lövbiff sparris och lantbröd

Lövbiff i kombination med grön sparris och lantbröd, staplat ovanpå varandra med en klick gorgonzolakräm är helt löjligt gott. Har ni inte redan testat detta recept som jag gjort och bloggat om förut så rekommenderar jag er verkligen varmt att prova. Så otroligt gott är det! 🙂

Lövbiff grön sparris gorgonzola

Lövbiffsburgare med gorgonzolacrème

4 portioner

8 skivor surdegsbröd
2 knippe grön sparris
3 tomater
400 g lövbiff
Olivolja
Salt & Svartpeppar
Citron
75 g gorgonzolaost
Blandade salladsblad
1 dl turkisk yoghurt
I kockens glas: Wisby Weisse (1459)
I kockens öra: Amanda Jensen – Dry My Soul

Tänd grillen och låt den bli riktigt het. Skönt att se min gamla vän Per bakom gitarren igen. Per står som låtskrivare bakom Amanda just nu och har sedan tidigare lirat världen runt med sitt band Wannadies… Kungsnubbe! 🙂

Blanda under tiden ihop yoghurt och goronzola. Peppra lätt och ställ sedan svalt.

Lägg upp köttet, skivade tomater, sparris (utan nedersta biten), och brödskivorna på en stor bricka eller ett fat.

Pressa över citron och ringla över rikligt med olivolja, salta och peppra gott.

Grilla sparrisen i cirka 5 minuter och allt det andra goda tills de är klara vilket också tar cirka 4-6 minuter.

Montera burgaren med brödet, salladsblad, lövbiff, tomat, sparris & gorgonzolacrèmen. Pressa gärna över ytterligare lite citron och toppa med ytterligare en skiva bröd. Riktigt smaklig måltid vänner!

Nu drar jag till Järvsö på familjen klassiska resa. Ska försöka köra lite mobilbloggande om nätet tillåter. Ta hand om er!

//Frederik

Du kanske också gillar