Kycklingpaj anno 1974

Här har vi en löjligt läcker sak i retrostyle. Testa gärna, nu drar jag in till studion igen. Eskobar is soon back! 🙂

Kycklingpaj, lyxlagat, frederik zäll

KYCKLINGPAJ ANNO 1974

4 portioner

600 g kycklingbröstfiléer, skinnfria
125 g bacon
2 hårdkokta ägg
2 msk hackade örter, persilja, salvia, timjan & koriander
1,5 dl vitt vin
1 msk worchestershiresås
2 tsk kikkoman soja
1 msk kycklingfond
1 dl vatten
1 ägg
1 nypa salt & nymald svartpeppar
1 rulle färdig smördeg
Ugnsfolie

Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och lägg dem i en ugnsfast form.

Dela bacon i mindre bitar och stek bitarna knapriga. Strö dem över kycklingen.

Hacka de hårdkokta äggen och blanda med finhackade örter, vin, worchestershiresås, soja, fond och vatten. Salta och peppra lätt.  Häll marinaden över kycklingen och låt stå övertäckt i kylskåp över natten.

När det är dags för middag så sätt ugnen på 225°C.

Vispa upp det råa ägget och pensla själva formens ytterkanter. Kavla ut smördegen till aningen för stor storlek och täck formen. ”Klistra” fast degen på formens penslade ytterkanter.

Pensla även hela locket med ägget innan ni bakar av pajen i ugnen i cirka 50 minuter. Kika till pajen efter cirka 15 – 20 minuter. Börjar den få fin färg så täck över den med lite ugnsfolie så att inte smördegen bränns vid.

Serveras pajen med en krispig grönsallad och ett gott lantbröd att doppa i den goda skyn från pajen.

Tack Pappa & tack Carl Butler!

Du kanske också gillar

  1. Ulrika

    Låter fantastiskt men ikväll blir det Youvétsi 🙂