Kycklingfiléer med bulgursallad

dsc_00024

Solen skiner… Jo, jag lovar, jag så den igår. Under dagen jobbade vi med Eskobar i studion och efter det gick jag en promenad till Saluhallen. Någon tjäder fann jag ej, men däremot fann jag några tappra själar som satt sig på en uteservering för att ta en pils. De såg ut att frysa, men jag uppskattar verkligen deras kämpaglöd! 😀

Här kommer en välsmakande kyckling med en riktigt matig och god sallad till. Receptet kommer från AlltOmMat.se och rekommenderas varmt.

Kyckling med bulgursallad

2 portioner

2 kycklingfiléer (skinnfria)
1 msk vetemjöl
1 msk olivolja
4 kvistar bladpersilja
2 klyftor vitlök
Zest från en halv vältvättat citron
Salt & nymald svartpeppar
Salladen:
1,5 dl bulgur
1/2 rödlök
1 morot
3 salladslökar
1 liten burk kikärter
4 kvistar bladpersilja
Pressad citron
Olivolja
Salt & nymald svartpeppar
I kockens glas: Leva Chardonnay Ugni Blanc Muscat 2007 (nr 99096)
I kockens öra: Sting – Fields Of Gold

Sätt ugnen på 175°C. Detta tillfälliga vin tycker jag är väldigt gott och finns dessutom till reducerat pris just nu. 45 kr är inte illa vill jag lova. Den mycket mat- och vinintresserade Sting som vi haft äran att lirat med några gånger turnerar med eget kök som bjuder fantastisk mat kan jag meddela. 😀 Just nu tror jag att han håller på att utveckla egen vinproduktion…

Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Skala och finstrimla rödlök och morot. Ansa och skiva salladslöken. Skölj kikärterna väl. Blanda bulgur med kikärter, rödlök, morot, salladslök och persilja. Smaka av med olivolja, citronsaft, salt och peppar.

Vänd kycklingfiléerna i vetemjölet blandat med salt och peppar. Hetta upp oljan i en stekpanna. Bryn filéerna på varje sida. Blanda citronskal, persilja och vitlök. Strö hälften av ”strösslet” över filéerna och baka klart dem i ugnen. Innertemperaturen skall vara 68°C. Det borde gå relativt snabbt. (Skär ett snitt och se efter att köttsaften är helt klar…) Strö över resten av ”strösslet”.

Servera salladen till.

Njut!

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Anna

    knappt man vågar äta kyckling nu efter alla larm om glasbitar som ständigt kommer. Men det är ju så gott och framförallt lättlagat med kyckling så det får väl bli färska fileer och att noggrannt kolla igenom fileerna innan man tillagar det.

  2. Anna

    knappt man vågar äta kyckling nu efter alla larm om glasbitar som ständigt kommer. Men det är ju så gott och framförallt lättlagat med kyckling så det får väl bli färska fileer och att noggrannt kolla igenom fileerna innan man tillagar det.

  3. frederik

    Ja, det är otäckt! Färska rekommenderas av många olika anledningar. Kolla med lokala producenter så slipper du nog oroa dig för glas och dylikt…
    Må väl!
    //Frederik 🙂

  4. frederik

    Ja, det är otäckt! Färska rekommenderas av många olika anledningar. Kolla med lokala producenter så slipper du nog oroa dig för glas och dylikt…
    Må väl!
    //Frederik 🙂

  5. Anna

    ja jag har faktiskt redan innan glasbitarna börjat köpa färsk kyckling, visst den är dyrare men man får så mycket mer för pengarna och det känns helt enkelt fräschare. Tack för alla inspirerande recept 🙂

  6. Anna

    ja jag har faktiskt redan innan glasbitarna börjat köpa färsk kyckling, visst den är dyrare men man får så mycket mer för pengarna och det känns helt enkelt fräschare. Tack för alla inspirerande recept 🙂