Kyckling Phat Thai

Kyckling Phat Thai

En utlandssemester tillbringas kanske på stranden eller på en shoppinggata, men det finns så otroligt mycket mer. Ta chansen att se er omkring den kulinariska i världen. Gå på vinprovning eller på ett whiskeymuseum. Saluhallar brukar vara ett fantastiskt utflyktsmål.

Jag & Marie passade på att gå en matlagningskurs när vi var i Thailand. Två underbara lärare fick vi till vårt förfogande som lärde oss laga sex olika thairätter. Här kommer ett smakprov från vårt äventyr på >Smart Cook< – Thai Cookery School;

Kyckling Phat Thai

2 portioner

100g smala risnudlar
100g tunt skivad kycklingfilé
40g hård tofu
20g skivad vårlök
60g strimlad vitkål
60g böngroddar
2 tsk pressad vitlök
2 ägg
4 msk palmolja (matolja funkar)
3 msk ostronsås
1 msk thai fisksås
2 tsk socker
1, 2 dl vatten
1/2 dl mortlade jordnötter
3 msk torkade chiliflingor

En sval öl mildrar perfekt om man tycker att det är för starkt. Det finns några olika thailändska öler. Den mest kända är även den bästa enligt min smak. >Singha< är finfin vill jag lova.

Hetta upp oljan i en wok eller en vid panna. Tärna tofu i små bitar och stek till gyllenbrun färg. Tillsätt pressad vitlök och den skivade kycklingen. Genomstek denna.

Lägg ner nudlarna & vatten och rör om. Låt puttra tills nudlarna mjuknat.

Smaksätt med ostronsås, fisksås & socker. Rör om väl & knäck i äggen och vänd runt dem i pannan.

Lägg ner strimlat kål, vårlök & böngroddar och stek några minuter tills allt är klart.

Mortla jordnötter och chiliflingorna. Servera Phat Thai med chilijordnötterna separat. Alla har olika kärlek till hettan.. 🙂

//FZ

Du kanske också gillar