Kyckling med höstkänsla

Kyckling rotsaker mathavre lyxlagat

Hej vänner,

Jag fick en finfinhöstpresent som bestod av vin, lite ingredienser och ett recept. Precis min sorts present må jag sannerligen säga! 🙂

För en gångs skull så tyckte jag att det satt perfekt att laga och testa just det bifogade receptet och det smakade finfint. Kolla in följande;

Höstkyckling med rotsaker, mathavre & chèvrekräm

2 portioner

2 st Bjärekycklingfiléer med skinnet kvar
2 morötter
4 rödbetor
2 palsternackor
mathavre
100 g chèvre
1 dl gräddmjölk
olivolja
Salt & svartpeppar

I kockens glas: Two Oceans Cabernet Sauvignon Merlot (5069)
I kockens öra: Lionel Richie – Easy

Vilken låt… Sjukt, sjukt fin!!! 🙂

Vinet blir detsamma till gästerna eftersom det ingick i den finfina höstpresenten. Tackar och bockar vänner! 🙂

Sätt ugnen på 200°C.

Skala och skär rotsakerna i lite mindre bitar. Lägg på en plåt och ringla över olivolja. Salta och peppra och låt gå i ugnen i 15 minuter.

Salta och peppra de fina kycklingfiléerna med skinnet kvar. Melanders (där jag hämtade kycklingen) i Östermalmshallen var mycket noga med detta eftersom det sitter massor med smak i skinnet. Vill man inte äta det så tar man bort det innan förtäring…

Lägg kycklingfiléerna ovanpå rotsakerna när det gått 15 minuter. Låt kyckling och rotsaker gå ytterligare 12-15 minuter tills kycklingens innertemperatur är 70°C.

Samtidigt som kycklingen går in i ugnen skall mathavren sättas på plattan. Mät upp 2 portioner mathavre och vatten och koka enligt förpackningens instruktioner.

Rör under tiden ihop chèvre med gräddmjölken.

Lägg den färdigkokta mathavren i en form med rotsaker och kyckling ovanpå. Servera med chèvrekrämen och ett glas rött. Nämen, häpp så grymt gott allt blev. Tackar för den presenten! 🙂

//Frederik

Du kanske också gillar