Italian friday de luxe

Prosecco

Musslor med pappardelle och pest tillsammans med en finfin och mkt prisvärd spumante. Glädje!

Fredagsmys av högsta kvalitet hade vi i fredags och det hoppas jag ni tar inspiration av och använder i köket i eftermiddag. Jag har fått den stora äran att testa en rysligt god spumante som synes på bilden ovan. En lyxig, torr sak som bjuder på riktigt fina toner av tydligt päron, exotiska frukter och citrus tillsammans med det friska bubblandet. Idag är det Sesto Senso som bubblar i kockens glas…

Jag och Marie njöt av den goda drycken och knaprade på lite småsnacks och då ska väl inte Elvis ha det sämre!? Bubbel i form av bubbelvatten och snacks i form av äppelsmakande riskakor är fredagsmys för den lille kingen. Haha! 🙂

Elvis fredagsmys

Som vanligt då det är fredag så är det Italian friday hemma hos familjen Zäll och jag hade dagen till ära fått med mig Matrics nya färska pappardelle att testalaga. Jag har själv klagat lite på att det inte finns vettig färsk pappardelle att inhandla i dagvaruhandlen, men nu är alltså detta huvudbry ett minne blott.

När ni läst och njutit av detta så hoppas jag vi ses på bokbloggen! Nu är det dags för pasta med musslor!

Pappardelle med musslor

Musslor med pappardelle & pesto

4 portioner

1 kg blåmusslor
3 dl vitt vin från Alsace
3 schalottenlökar
2 klyftor vitlök
Olivolja
Bladpersilja
Färsk Pappardelle till hela sällskapet
Pesto (receptvarianter finns på bloggen)
I kockens glas skvalpar en Sesto Senso Prosecco Extra Dry (nr 7720)
I kockens öra spelar Yann Tiersen sitt vackra verk La Noyee

För olika varianter av pesto se följande inlägg>>

Skölj och borsta musslorna mycket väl. Trasiga slängs. Musslor som är öppna och inte stänger sig om ni knackar på dem skall också slängas.

Smutta på spumanten. Visst är den väl fantastiskt. Tillsammans med Yann Tiersens fantastiska verk är det en helskön eftermiddag i köket. Yann Tiersen är en fransk kompositör som är flitigt använd i filmvärlden. Han har släppt flera album och hans musik passar alltid perfekt när något franskt står på menyn. Ett bra köp är givetvis soundtrack från Le Fabuleux destin d’Amelie Poulain.

Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp lite olja i en stor kastrull och blondera lökhacket. Lägg ner de rena musslorna och häll på vinet.

Låt puttra under lock i ca 5 minuter. Vänd runt efter halva tiden. Koka under tiden upp saltat vatten och koka klart pastan enligt förpackningens instruktioner.

Häll av musselspadet (spara lite i kastrullen) och släng de musslorna som händelsevis inte öppnat sig. Häll av pastavattnet och häll tillbaka pastan i sin kastrull. Ringla över lite olivolja och häll på musslor och lite av spadet. Klicka på god pesto och servera med ett glas vitt. Magi!

Lyxlagad fredag på er kära vänner!

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Italian Friday de Luxe med Sesto Senso

    […] Läs hela inlägget på alltommat.se. […]