Inlagd Stekt Strömming

Jojo, detta är grejjer det! Jag älskar strömming. I alla former. Här har vi kanske den bästa av de alla. Strömming som doppas i grädde och julsenap, sedan vänds i ströbröd, steks i smör & rapsolja och får svalna. Därefter in i en 1-2-3-lag. Löjligt! Så löjligt gott!!!! Hahaha, nu kör vi!

inlagd stekt strömming, frederik zäll, lyxlagat, julmat, julbord, julsill, julfisk, julströmming

INLAGD STEKT STRÖMMING

500 g strömmingsfiléer
2 dl grädde
1 dl god julsenap
Salt & svartpeppar
Smör & rapsolja till stekning
1 dl ättika 12%
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 rödlök
15 hela vitpepparkorn
5 hela kryddpepparkorn
2 lagerblad

Koka upp ättika, socker, vatten. vitpepparkorn, kryddpepparkorn och lagerblad och låt svalna när sockret väl smält.  Skala och skiva rödlöken och lägg den i den svalnande lagen.

Klipp bort fenorna från filéerna och lägg dem dubbla, med köttsidan mot varandra.

Vänd ihop grädde och senap, krydda upp rejält med salt & svartpeppar. Lägg strö bröd på ett fat.

Doppa de dubbla strömmingsfiléerna i senapsgrädden och vänd dem sedan i ströbrödet. Skaka av och stek dem i smör & rapsolja till finfin färg på båda sidorna.

Lägg de stekta strömmingarna på ett fat och låt svalna.

När både strömmingar och ättikslagen är rumstempererade lägger ni några filéer i en glasburk, lägg på lite av rödlök och pepparkorn från lagen och så varvar ni så tills bara lagen kvarstår. Häll den då försiktigt i burken så att alla de övriga ingredienserna täcks. Sätt på ett tätslutande lock och ställ i kylskåpet i minst två dygn.

Välsmakande jul utlovas!

Du kanske också gillar

  1. Fröknarna Falun

    Fröknarna Falun -RENOVERINGSTIPS, TAPETDAGS! -http://froknarnafalun.blogg.se/