Hemmagjort snacks

Sinnen och smak

Hemmagjorda snacks ska jag strax skriva om, tänkte bara nämna att jag igår var på scenen på Allt Om Mat’s tillställning som går under namnet sinnen och smak. Jag och min kära blogg kollega Monika Ahlberg pratade om våra bloggar och jag pratade även om min tokiga syn på hur viktig musiken faktiskt är när man lagar mat. Det var en mycket glädjande kväll, tack alla ni som var där!

Andra mycket glädande människor som var på plats var Paul Svensson, Giovanni Mastruzo, Tareq Taylor, Bo Rappne, Lisa Lemke, Maja Berthas, Erik Lallerstedt, Johan Almling och många, många fler. Latjo!

fritterad marinerad zucchini

Nu till det utlovade snackset, kan man säga så..? Snackset..? Haha… 🙂

FRITERAD MARINERAD ZUCCHINI

1 stor zucchini
olivolja i rejäl mängd
flingsalt
nymald svartpeppar
rödvinsvinäger
1 msk torkad, krossad chili, het
4 klyftor vitlök
1 kruka grönmynta
I kockens öra: Jovanotti – Per Te
I kockens glas: Cassiopea Rosato (90156) 

Just denna låt kanske jag har tjatat om en del, pratade faktiskt om den på scenen igår också, men den har exakt den känslan som gör att jag vill skapa italiensk, lättsam, vacker, grön, underbart jordig mat. Flera har faktiskt också frågat mig om just denna låt så här har ni. Lyssna och bara njut. Era snacks kommer bli ännu bättre då… 🙂

Detta är en saga med lyckligt slut, tro mig. Det är en helt magiskt god pryl vi ska fixa till idag. Det blir inte chipsliknande eftersom de marineras efter fritering utan snarare något man plockar med en liten gaffel eller tandpetare. Gott är det hur som helst, riktigt, riktigt gott!

Börja med att hyvla zucchinin i 3 mm tunna skivor och lägg skivorna på hushållspapper i minst 30 minuter för att torka.

Hetta därefter upp en stekpanna med tre skalade vitlöksklyftor och olivolja så att det utan problem skulle täcka zucchiniskivorna, dvs 4-5 mm djupt… När vitlökarna är gyllenbruna, lyft ur och släng dem.

Fritera de torra skivorna i omgångar och låt dem bli vackert gyllenbruna på båda sidor. Lägg dem sedan att rinna av på hushållspapper. När alla skivorna är friterade och torra, lägg dem på ett stort uppläggningsfat bredvid varandra.

Skala och finhacka den återstående vitlöksklyftan och hacka den så fint ni kan. Strö hacket över zucchinin. Strö även över två nypor havssalt och lite svartpeppar. Ringla över cirka 1 – 2 msk rödvinsvinäger och avsluta med att jämt fördela fint skuren mynta på det hela. Servera direkt om ni kan, men hela anrättningen mår också finfint av att dra i några timmar. Täck den då med plastfolie som jag gjort på bilden ovan och förvaa den svalt, dock inte kylskåpskallt…

Förtär denna glädjetingest med ett gott mingelvin, jag lovar att både ni och era gäster komma bli överraskade av smakerna.

Må väl vänner!

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Guilherme

    My advice would be to make sure you know all your trig fuinctons. I feel like that’s the one piece of information that I found most irritating to try and learn throughout the class. Also to be aware of webwork; if it is still in tact for semesters to come in this class, I feel like it’s a tricky homework base that doesn’t help a lot in giving you a learning tool of the subject if youre not fully aware how to solve a problem.

  2. http://webstats.pw/afdcs.org

    Stellar work there everyone. I’ll keep on reading.

  3. http://allwebsites.pw/lfanet.org

    That’s a brilliant answer to an interesting question

  4. http://www.modestochirooffices.com/

    By Mr Lorem, 2011 年 4 月 1 日 at 上午 8:14Aliquam erat volutpat. In tincidunt lorem a erat pulvinar cursus. Nunc vel purus nibh, id hendrerit elit. Phasellus id arcu dolor, a aliquet elit.