Hard Face Utmaningen

Fiskars har en stekpanna som heter Hard Face. Denna stekpanna ska enligt utsago ha otroliga egenskaper när det gäller tuffhet och hållbarhet. För att testa det har Fiskars anlitat en handfull matpersonligheter i Finland, Sverige, Norge och Danmark att utsätta stekpannan för hårda tester och jag har precis fått den skickad till mig från Finland där projektet inleddes.

hard face utmaningen, fiskars, lyxlagat

Äntligen har jag fått bli en hemlig agent och fått mitt första uppdrag, haha!!

Det är alltså en och samma stekpanna som åker på turné och detta är för min del ett PR-projekt som är grymt kul och intressant så jag antog utmaningen från Fiskars direkt.

Eftersom det hela är en nordisk utmaning och jag är som jag är så tänkte jag dra på rejält med både eld, Jack Daniel’s och nordiska smaker, haha! Det blir en styckningsdetalj som heter njurtapp eller Butcher’s Steak som den också kallas. Jag kommer att grilla steken medan jag rostar potatis i stekpannan (på grillen) och därefter kommer jag att flambera njurtappen i Jack Daniel’s i Hard Face-stekpannan. Till det serveras (utöver den rostade sparrispotatisen) smörstekta kantareller, whiskeyrårörda lingon, kapris, dijon och en rå äggula. Jag tror det kommer att bli helt magiskt, det ska dessutom bli en fröjd att se hur stekpannan hanterar de olika momenten bland eld och sprit! 🙂

Vill ni redan nu läsa mer om stekpannan och detta upplägg så finns >länken här.<

  • Hardtec Superior-beläggningen är non-stick och extremt slitstark, tål maskindisk och är även lämplig för köksredskap i metall.
  • Handtaget i bakelit är bekvämt och håller sig svalt.

Nu på söndag, alltså den 2/10 kommer jag att publicera receptet med bilder och så kommer det även att bli ett kort klipp från det hela på YouTube. Återkom alltså för resultatet då. Därefter skall stekpannan gå vidare till ingen mindre än Pernilla Wahlgren som skall få stekpannan att slita hårt igen!

I samarbete med Fiskars.

Du kanske också gillar

  1. Hard Face Utmaningen Del 2 – Lyxlagat

    […] 2 oktober 2016 By Frederik Zäll Lämna en kommentar […]