Grillat i snöyran

2

God ny vecka kära vänner,

Helgen har varit hur? Min har varit helt fantastisk. Jag och Marie bokade tidigt in en helg utan några som helst planer. Inga måsten, inga fester, bara lugn och ro. Promenader var dag, lite shopping, god mat och ypperligt god dryck.
Igår tog vi vår vanliga promenad på Skansen. Jag gillar kossorna, men de verkade sura för att jag inte hälsat på de senaste veckorna. Båda två gick in i sin stuga så fort jag kom… 🙂
Efter denna underbara vårstrapats tänkte jag att lite grillning på akterdäck bli pricken över i:et. Synd att det helt plötsligt skulle tok-snöa. Grillat blev det ändå. Jag ger mig inte när jag bestämt mig!

111

Årets första grillbiff

2 portioner

2 fina biffar à 150 g
400 g fast potatis
Färsk ingefära (ca 1 msk riven)
1 dl chilisås
2 msk japansk soja
Rapsolja
Flingsalt & nymald svartpeppar
En rejäl sallad. (Majs, avocado, tomat osv…)
I kockens glas: Oppigårds Spring Ale (nr 1498)
I kockens öra: John Lennon – Jealous Guy

Denna låt är ju helt otroligt fin. Njut den tillsammans med Oppigårds Spring Ale som är en riktig goding.

Som sås till dagens middag passar en balsamicoreduktion. Vill ni slippa mer pulande i köket så kan man röra ihop 1 dl crème fraiche med 1/2 dl chilisås. Smaka av med ingefära, salt och peppar.

Skala och finriv ingefäran i en bunke. Blanda med chilisås, soja och rikligt med nymald svartpeppar.

Lägg köttet i en fryspåse och häll över marinaden. Se till att köttet blir helt marinerat genom att gnugga runt varsamt. Låt marinera i kylen i 30 minuter. Ta sedan ut köttet och låt det uppnå rumstemperatur.

Koka under tiden potatisarna. Jag gillar skalet, men ni gör som ni vill. När potatisarna är nästan klara skall vattnet hällas bort. Låt potatisarna svalna något.

Tänd grillen och gör sedan i ordning en rejäl sallad och ställ svalt.

Lyft ur köttet ur marinaden och torka av det lätt. Skiva potatisarna i tjocka skivor och pensla dem med lite olja. Strö över lite flingsalt och peppra.

Grilla godsakerna till önskat resultat och servera direkt rykand hett med den krispiga salladen.

Våren kommer allt närmre kära vänner! 😀

//F

Du kanske också gillar

  1. Ingrid

    Helgen har varit alldelese utmärkt men det har inte blivit någon grillning ännu, spar på det några veckor. Har iaf gjort både pasta receptet o laxen i helgen. Underbart gott blev det, vilka recept du producerar, jag tackar o bockar:) Igår gick vi på restaurang o åt, mkt gott det med, lagomt lyxigt på en söndag. Vi åkte till S-vall. Ser framemot din bok nu när jag börjat följa din blogg o märkt vilka UTMÄRKTA o FANTASTISKA recept du bjuder oss läsare på. Kul att Ni håller på i studion med, Ni har ett grymt bra sound:) Ha det bra i veckan o tack än en gång för utmärkta recept:)

  2. Ingrid

    Helgen har varit alldelese utmärkt men det har inte blivit någon grillning ännu, spar på det några veckor. Har iaf gjort både pasta receptet o laxen i helgen. Underbart gott blev det, vilka recept du producerar, jag tackar o bockar:) Igår gick vi på restaurang o åt, mkt gott det med, lagomt lyxigt på en söndag. Vi åkte till S-vall. Ser framemot din bok nu när jag börjat följa din blogg o märkt vilka UTMÄRKTA o FANTASTISKA recept du bjuder oss läsare på. Kul att Ni håller på i studion med, Ni har ett grymt bra sound:) Ha det bra i veckan o tack än en gång för utmärkta recept:)