Grillade kycklingklubbor

dsc_0006

God morgon, god dag, god eftermiddag kära, kära vänner.

Hoppas ni haft en underbar helg i solen. Just det är vad jag haft. En underbar helg i solen. I fredags tog jag lill-båten hem till min far ute i skärgården och i lördags pulade vi lite med huset där ute.

Lördag eftermiddag ohc söndag hade jag och Marie ”lugn och ro-tid”. Mysmiddagar, gott i glaset, sol på akterdäck… Inte illa.

Vi tog även en sväng till Plantagen för att inhandla lite nya blommor, kryddor och örter som planterades vackert på fördäck. Jag har också köpt hem potatis som nu ligger och förgror på däck. Om några veckor ska de sättas i jord och sen har jag ingen aning om vad som ska ske, men jag hoppas på att det blir fler potatisar… 🙂

Gott på grillen blev det som sagt;

Grillade kycklingklubbor med rostad potatis & dijonkräm

2 portioner

Kycklingen:
2 kycklingklubbor
1 msk colemans senapspulver
2 msk japansk soja
1 näve finhackad persilja
nymald svartpeppar
Potatis & lök:
6 potatisar
1 rödlök
5-6 smålökar
1 solovitlök (el 2 klyftor)
2 msk kapris
2 msk olivolja
1 näve finhackad persilja
nymald svartpeppar
en liten nypa salt
Dijonkrämen:
1 dl crème fraiche lätt
2 msk dijon
1/2 msk vitvinsvinäger
1 näve finhackad persilja
nymald svartpeppar
I kockens glas: Guinness Extra Stout (nr 1561)
I kockens öra: Simon & Garfunkel – Mrs Robinson

Glädjeversion av låten och glädjande stout i kockens glas. Nu kör vi! 🙂

Blanda sammans ingridienserna till kycklingen. Pensla kycklingklubborna och låt vila under en plastfilm i några minuter. Tänd grillen och låt den blir riktigt het.

Koka potatisarna med skalet på. Ta upp potatisarna och skär dem i klyftor. Skala smålök och rödlök och dela dem i lite mindre bitar. Lägg lök och potatis i en stor bunke. Pressa vitlök och blanda med olivolja, finhackad persilja, kapris och svartpeppar. Häll glädjen över potatis och lök och blanda varsamt.

Rör ihop dijonkrämen och ställ i kylen till servering.

Grilla kycklingklubborna så att de får en riktigt fin färg. Pensla då och då. När de fått fin färg ska de flyttas ut till kanterna så att de inte får direkt värme underifrån. Vill man så kan man göra en liten ”bädd” av folie för att skydda köttet från att bli bränt. Låt kycklingen gå klart.

Stek potatis och lök i en stekpanna på grillen så att de blir vackert gyllene.

Servera alla härligheterna till din egna stora glädje! Njutning gott folk, njutning!

//F

Du kanske också gillar