Grillade kycklingfiléer med pestopasta

dsc_00042

Vilken onsdagmorgon vi har i här i huvudstaden. Vattnet ligger stilla likt en spegel och värmen är riktigt skön redan nu kl 06.30 på morgonen.

Sommaren har äntligen anlänt och då ska här grillas vill jag lova. Här finns en lista på allt som kan tänkas behövas för en finfin grill-sommar, sorterat på pris…

Grillade kycklingfiléer med pestopasta

4 portioner

4 skinnfria kycklingbröstfiléer
Pastafjärilar till hela gänget
Glaze
1 dl chilisauce
1/2 dl cognac
1 msk farinsocker
1 msk riven ingefära
Pesto
35 g rostade pinjenötter
1 rejäl bunt färsk basilika
1 vitlöksklyfta
75 g riven parmesan
1,5 dl olivolja
Citron
Salt och nymalen svartpeppar
Serveras med blancherade haricots vert
I kockens glas: Bardolino Classico (nr 2329)
I kockens öra: Pavarotti – Nessun Dorma

Tänd grillen först och främst. Njut sedan ett enkelt och mycket gott glas rött tillsammans med Pavarotti. Här visas hans sista framträdande och det måste ju vara något av det mest magiska som skådats. Fantastiskt!

Blanda samman er glaze. Alla ingridienser skall röras ihop och smaksättas med en nypa salt och rikligt med nymalen svartpeppar. Vänd runt kycklingfiléerna i glazen och ställ åt sidan.

Koka upp pastavatten och koka pastan al dente enligt förpackningens instruktioner.

Gör er pesto genom att mixa rostade pinjenötter, basilika, vitlök, parmesan, olja, salt och peppar. Smaka av med lite citron.

Lägg kycklingfiléerna på grillen. Pensla hela tiden med den ljuvliga glazen.

När pastan är klar skall vattnet hällas av. Vänd sedan ned peston i pastan och blanda runt. Lägg på lock och håll varmt.

Grilla kycklingfiléerna tills de är helt klara rakt igenom. 70°C om ni använder termometer…

Servera den italiendoftande måltiden med lite haricots vert och ett gott glas rött. Livet är ju galet skönt allt som oftast! 😀

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Anna

    det här verkar ju fantastiskt gott och lätt när du har lagat till det 🙂 hur gör du för att inte bränna kycklingen på utsidan och den fortfarande är rå på insidan? jag har en gammal hederlig kolgrill och mina erfarenheter av att grilla kyckling är inte positiva så tips mottages tacksamt 🙂

  2. Jessica

    I ett tidigare inlägg nämnde du stansringar. Har du möjligtvis någon aning om vad jag kan få tag på det?

  3. frederik

    Hej Jessica,
    Visst, tror det finns på NK och välsorterade köksaffärer. Vill du för enkelhetens skull beställa på nätet så finns det några varianter här>>>

    Lycka till!

    //Frederik

  4. frederik

    Hej Anna,

    Ja, visst kan det vara lite struligt att få det perfekta resultatet när man grillar kycklingfiléer. Glaze försvårar ytterligare eftersom sockret gärna bränns vid.
    Grilla filéerna direkt över värmen tills du fått fin färg runt om. Dra dem sedan till sidan så att värmen inte kommer direkt underifrån. Täck över med lock eller lite grillfolie och låt kycklingen genomstekas på detta vis. 🙂

    //Frederik