Eskobar & Italian Friday

Tjena tjena,

Nu är det dags igen. För två saker… Eskobar skall in i möte med ny producent som vi hoppas kunna leverera vad vi önskar. Det ska bli helt otroligt spännande att visa upp våra nya alster och kika på vad vi kan skapa för album tillsammans. Återkommer så klart i detta ärende, hehe! 🙂

Det andra som det är dags för igen är Italian Friday. Efter många vändor av sjukdomar, arbete, jul, nyår osv, osv är det återigen alltså dags. Marie står som vanligt för matlagningen dessa dagar och jag får ibland önska vad jag vill ha. Vad önskar jag mig då? Jo, en riktigt lyxlagat-klassiker. Myntapizzan. Den är så magiskt underbart god och jag ber er alla att testa. Jag kände mig mycket skeptisk till mynta på pizza, men receptet nedan är magiskt! 🙂

Mynta & Magrettopizza

4 pizzor

Degen:
50 g färsk jäst
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
0.5 dl olivolja
3 dl ljummet vatten
7- 9 dl vetemjöl special
Fyllningen:
2 buffelmozzarella
1 näve riven taleggio (ost) per pizza
1 burk Mutti pizzasås med oregano
6 skivor magretto (lufttorkad kotlettrad) per pizza (Alternativt prosciuttio)
1 knippe bladpersilja
6-7 myntablad per pizza
Flingsalt & svartpeppar
I kockens glas: Kevin Arnold Shiraz (nr 6506)
I kockens öra: Jovanotti – A te

Börja med att göra degen. Vi har valt att göra Leilas recept som jag tycker är riktigt bra. Rör ihop kryddorna med jästen, oljan och vattnet i en bunke. Vänd ner lite mjöl i taget och blanda väl tills ni får en fin och elastisk deg. Det mjöl som blir över sparas till utbakning. Jäs degen under duk i 25 minuter.

Sätt ugnen på 200°C med bakstenen på plats.

Dela därefter degen i fyra delar och kavla ut pizzorna på välmjölat bord.

Bred tomatsåsen i ganska tunt lager på pizzan, Strö över grovt riven eller fint skuren taleggio, en rejäl näve finhackad persilja och sprid ut magrettoskivorna. Strö eventuellt över lite flingsalt om viljan faller på. Peppra lätt.

Baka av pizzan på bakstenen i ugnen i några minuter, tills kanterna ser krispiga ut och osten smält läckert.

När pizzan är färdiggräddad, ta ut den och sprid ut några stora bitar mozzarella. Riv över myntabladen och servera direkt.

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. matilda

    Mums-vad gott! Ha en skön helg med familjen!
    /mvh Matilda

  2. matilda

    Mums-vad gott det låter! Stort lycka till med både juice-bar och musiken!
    /mvh Matilda

  3. Martin D

    Verkligen roligt med ny musik från Eskobar. Min familj och jag har saknat er och lyssnar ofta på era album. Ser fram emot nytt material! Lycka till och se nu till att leverera!!!! Finns det något annat forum där man kan följa utvecklingen eller man blir uppdaterad här på mat?
    /Martin D

  4. lyxlagat

    Hej Matilda, tack! 🙂

    Tjena Martin, kul att höra att ni lyssnar på våra gamla örhängen. 🙂 Jag lovar att vi ska leverera när det gäller låtarna, hoppas att det flyter på i studion. En del uppdateringar kan ni få på Eskobars Facebook-sida. http://www.facebook.com/EskobarOfficial
    Glatt liv önskas eder alla! 🙂

    //F