Enkel, men ack så god Korvgryta

enkel Korvgryta blogg

God tisdag på er vänner, idag ska jag åter in i studion med Eskobar och därefter ska vi ge en intervju vilket gör att det nog inte blir något långkok på spisen just idag… 🙂

Denna enkla korvgryta är ypperligt god och enkel. Jag gillar ju som ni kanske vet när det är lite pilligt och tar tid, men när maten är enkel så får man då själv se till att göra kökstiden lyxig. Till exempel genom att smutta på denna underbara whisky och med sina nyslipade knivar skära alla godbitar snyggt och noga i förtid innan man väl fjuttar på spisen och påbörjar själva grytkoket. Njut bara njut!

Enkel korvgryta

4 portioner

500 g smal chorizo
2 gula lökar
1 äpple
3 morötter
1 röd chili
1/2 köttbuljongtärning
2 msk flytande honung
2 msk grov svensk senap
1 dl vatten
1 dl mellangrädde
Salt & svartpeppar
Lite färsk persilja
Olivolja
Potatis till er alla
I kockens glas: Glenfiddich Ancient Reserve 18 Years (nr 83569)
I kockens öra: Lyle Lovett – If I had a boat

Skala och koka potatisen för sig i lättsaltat vatten.

Slanta korven i centimeterstora bitar. Skala och slanta moroten i ganska tunna skivor. Skala och skär löken i båtar. Skär bort kärnhuset på äpplet och skär det kvarvarande godiset i tärningar.

Hetta upp olivolja i en gjutjärnsgryta och fräs löken utan att den tar färg i några minuter. Vänd ner korv, morot, äpple och den smulade (halva) buljongtärningen. Låt fräsa vidare några minuter tills det börjar bli riktigt vackert.

Dela chilin och skrapa ur fröna. Lägg ner chilin att sjuda tillsammans med det andra goda. Den slängs sedan innan servering.

Slå på vattnet tillsammans med honung, senap och grädde. Täck med lock och låt sjuda på svag värme i cirka 10 minuter.

Smaka därefter av med salt och svartpeppar och servera sedan med den kokta potatisen.

Enkelt, men ack så gott!

Nu ses vi garanterat på bokbloggen, väl mött!

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Christina

    Hoppas det gick bra i studion, kommer det bli nyheter om intervjun senare måntro? (blev nu sugen på korvgryta).

  2. frederik

    Tjena,
    Det ska bli en bok om svenskt artistliv. Återkommer om jag hör ngt mer… 🙂
    //F

  3. Christina

    Härligt! Låter redan intressant!