En helkväll på Mister French

Hej på er vänner,

I fredags var jag och min kära fru på date och vi åt oss igenom en oväntat stor del av Mister French nya meny, haha. Löjligt mätta efteråt kan jag berätta, men belåtna efter en helt magiskt god måltid. Den nya menyn som var anledningen till att jag ville gå dit lovade en crossover mellan franskt, nordafrikanskt och Kambodja/Vietnam med omnejd. I mina öron lät det så otroligt spännande och befriande så jag var tvungen att ta mig dit.

Vi drack bland annat en drink som hette Pommes et Bouchons som var gjord på champagne, grönt äpple, granatäpple, akvavit och citron. Helt löjligt god, har dessutom fått lova Marie att detta är fredagsdrinken från och med nu… 🙂 Bilden ovan är dock en annan drink som jag skriver om lite längre ner.

När det gäller maten som jag ville testa så blev det en hel del, men det som gjorde det hela möjligt var att man kan beställa in ”mellantallrikar” att dela på så vi slog på stora trumman och lyckades äta oss igenom inte mindre än 11 olika tallrikar med godsaker.

Eldad Röding med rökt forellrom var en av mina absoluta favoriter, vi åt även en mycket fin Tonfisk Avruga, med wasabi och soja.

Därefter tog vi in Ribs Indochine som var en salt och härlig köttbit med jordnötter och grön papaya. Maries favoriträtt var nog Blomkål som helt enkelt var blomkål i olika varianter med en syrlig och söt/salt kapris- & curryröra i botten.

Till detta drack vi en gindrink (!) med curry, något jag tyckte var otroligt spännande. Jag hade inte valt den själv kan jag lova, men till maten fick vi den som tips och jag tyckte det var otroligt spännande och gott. Bild finns längst upp i inlägget.

Därefter kom en 300°C varm tjock sten in på bordet och vi serverades tunt skivad Entrecôte Selected som vi själva stekte på stenen och serverade i små spröda majsskal som var fyllda med anklevermousse, tryffelmajonnäs och stekt lök. Lägg av! Så löjligt gott att jag helt garanterat kommer tillbaka bara för den rättens skull!

Vi stekte även Pilgrimsmusslor som sedan serverades i små kålblad med cashews och rättika. Den sista rätten vi själva tillagade på stenen var Vitello Tonato som serverades i små kuber på spett, halstrades lätt på stenen och avnjöts med citrondressing, kapris och kronärtskocka. Magiskt!

Innan vi vände fokus mot sötsaker (Jag och Marie är med för varmrätter kanske jag ska säga direkt) så ville vi gärna testa Calamares Marseille, alltså bläckfisk med saffransaioli, tomat och fänkål. Otroligt spröda och delikata bläckfiskringar där det gamla tuggummisnacket inte känns passande alls. Detta är något helt annat. Mycket gott.

En sista köttbit fick det också bli innan godiset skulle in och då valdes en Pepparbiff  som serverades med en oxsvanscroquette och grönpepparmajonnäs. Ahh…

Vill också tipsa om ett riktigt trevligt som serverades till calamares och pepparbiff och det var ett spanskt öl som heter Mateo o Bernabe Santiago. Ölet är i belgisk stil och passade otroligt bra, speciellt till de salta spröda bläckfiskringarna. Grymt fint!

När det gäller det söta så åt vi en klassisk Friterad Banan, men i de luxe variant – serverad med mörk rom, kondenserad mjölk, nötter och karamellglass.

Vi åt även en Apple Trifle som ni ser på bilden ovan. Cool servering och så löjligt gott. Crunch, syra, sötma som tusan och givetvis ska en rätt som denna upplevas med ett dessertvin och vi tog in varsitt glas Chateau Tirecul la Gravière ”Les Pins” 2015. 

Mission Completed tänkte vi sedan och rullade lyckligt hemåt efter en helt otroligt trevlig och välsmakande kväll. Grymt bra på alla plan!

I morgon åker jag till Skottland för en tredagars resa i Speyside där ett gäng destillerier ska besökas. Jag kommer att hälsa på hos bland annat Glenfiddich, Glenglassaugh, BenRaich, GlenDronach & Glenn Grant. Provsmakningar och intressanta möten är vad jag väntar mig och givetvis god mat. Jag kommer att skriva om hela resan som ett resereportage i tidningen Allt Om Whisky och givetvis även här på Lyxlagat.se inom kort.

Du kanske också gillar