Durward Kirby Burger

Hej vänner,

Igår hade jag mitt sista matevent på Gastro Academy i Täby för detta år. Temat för kvällen var en 4-rätters från filmernas värld.

Jag plockade ut caviarsnittar och en champagnedrink med blodapelsinjuice som första tilltugg, godsaker plockade ur Casablanca. Därefter gick vi vidare till Stekta Gröna Tomater. Jag friterade vildtomater med pankoströbröd och serverade på smörstekt bröd med solrosskott, tillsammans med en BBQ-majonnäs. Till efterrätt drog vi oss till den ljuva filmen Chocolat och serverade en chokladfondant med varm hallon- & myntasås.

Till huvudrätt då..? Jo, jag kikade långt och mycket för att finna sanningen bakom Durward Kirby Burger (bloody as hell) som Mia Wallace beställer i Pulp Fiction och nedan bjuder jag er på det receptet. Galet bra!! 🙂

Durward kirby burger, lyxlagat, mia wallace, frederik zäll, pulp fiction, food from pulp fiction, jack rabbit slims

DURWARD KIRBY BURGER

4 portioner

600 g högrevsfärs, grovmalen
1 litet knippe bladpersilja
2 klyftor vitlök, pressade
äppelcidervinäger
flingsalt & svartpeppar
vattenmelon
hamburgerbröd
tomat
romansallad
dijonnaise (1 del majonnäs, 1 del dijon)

Tänkt på att inte överarbeta färsen. Finhacka persilja och blanda med 1 msk äppelcidervinäger, flingsalt och svartpeppar. Blanda sedan så varsamt som möjligt ihop det med färsen. Lätta händer, vi vill inte ha en kompakt smet.

Provstek en bit i en torr gjutjärnspanna. Smaka av smeten med salt och peppar. Forma burgare, återigen med lätt hand, pressa absolut inte mer än nödvändigt, bara så att de precis håller ihop.

Stek burgarna på hög värme på stekbord eller i gjutjärnspanna till brynt färg på båda sidor.

Servera burgarna på bottenbröd, dijonnaise, sallad, tomat, burgare, vattenmelon och toppbröd. Galet bra!

Du kanske också gillar