Dragonkyckling är overkligt gott!

dsc_0004

Mitt huvud är splittrat. Allt händer samtidigt. Bok 1 är färdig och kommer från tryckeriet vilken sekund som helst, releasefesten är nästa vecka. Bok 2 är inlämnad till förlaget och den sista bilden togs igår. Nu ska layout göras och allt ska korras. Bok 3 skrivs det på för fullt, bok 4 planeras för fullt, Eskobar är i studion och större saker än allt jag nyss nämnt är på gång… Puuhh, jag älskar livet! Hahaha!

Här kommer en fantastiskt god middag. Njut!

Dragonkyckling

4 portioner

Kyckling
1 kg kycklinglår
2 gula lökar
2 morötter
2 dl vitt vin, torrt
1 knippe färsk dragon
2 lagerblad
10 vitpepparkorn
Salt
Sås
2 dl vispgrädde
1 msk dijon
3 dl crème fraiche
2 msk vitvinsvinäger
1 knippe färsk dragon
salt och peppar
Grönsaker
2 morötter
2 palsternackor
4 potatisar
2 salladslökar
I kockens glas: Andechser Dunkles Weissbier (nr 1550)
I kockens öra: Cornelis Vreeswijk – Balladen Om Hurusom Don Quiote Gick på En Blåsning

Man kan även göra detta på en hel kyckling om man föredrar det.

Njut idag en mörk weissbier med härlig knäckton tillsammans med Cornelis underbara verk.

Kycklingen
Skölj kycklingen väl och lägg i en gryta. Slå på vatten så att det precis täcker och koka upp. Skumma av.

Skala och skär ner morötter och lök. Slå på vin, vitpeppar, dragon och 1 tsk salt.

Sjud sakta i ca 30 minuter. Lyft ur kycklingen och lägg i folie så den hålls varm.

Grönsakerna
Skala och skär morötterna och palsternackorna i stavar. Skala och klyfta potatisarna. Ansa och skiva salladslökarna. Koka dem på gränsen till klara i kycklingbuljongen. Lyft ur och håll varma.

Såsen
Reducera spadet under kraftigt kokande tills ca 1/2 liter är kvar. Smaka av sältan. Silja spadet genom en finmaskig sil och häll sedan tillbaka i grytan. Tillsätt grädde, dijon och cème fraiche. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Ge såsen en rik syrlighet med vinägern.

Plocka blad från dragonkvistarna och finhacka. Vänd ner i såsen.

Lägg upp kycklingen på ett stort fat, lägg på grönsakerna och häll över såsen. Ett gott bröd till är toppen!

Smaklig spis utlovas liksom glädje till er alla!

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Ingrid

    Hej! Det är verkligen fullspäckat för dig men jag hoppas du kan ”stressa ner” lite mellan varven och verkligen njuta. En annan är ju bara så glad över alla härliga recept du sprider och delar med dig av:) Längtar till den första boken nu som ska inhandlas å det snaraste, hade varit kul att varit med på partyt:) Hoppas Ni iaf får en himla trevlig fest ( utan min roliga närvaro, haha) och Tack för att du förgyller min o min familjs vardag:)

  2. frederik

    Hej Ingrid,
    Njuta hinner jag alltid med, det lovar jag! 🙂
    Tack för dina fina kommentarer. Det inspirerar!
    //Frederik