Dessa ljuvliga räkor

1

Ni får ursäkta den underliga bilden. Jag missade att ta en bild på denna goda, goda förrätt när jag lagade den i helgen så nu gjorde jag ett lite tokigt kollage som illustration. Konstnär, javisst! 🙂

Min syster fyllde år i helgen och vi brukar givetvis önska oss mat av varandra i familjen. Mor stod för varmrätt och dessert som jag skall berätta mer om imorgon, jag stod för förrätten. En delikat pryl som jag varmt rekommenderar. Kör så det ryker kära vänner!

Tiger Prawns Hot Sauce

4 portioner

30 Ekologiska tigerräkor, skalade förkokta
2 schalottenlökar
2 solovitlökar
1 röd habanero, urkärnad
1 citron
1 msk bladpersilja
1 msk dragon
1 msk gräslök
50 g rumstempererat smör
1 dl torrt vitt vin
Olivolja, Tabasco, Vinäger, Salt & Svartpeppar
4 skivor formfranska
I kockens glas: Gewurztraminer Réserve Hennÿ (nr 2176)
I kockens öra: That’s Amore – Dean Martin

Mr Martin står för underhållningen och en Alsace står kyld och väntar. Slå upp ett glas och njut. Vinet passar även till gästerna om det är en sådan kväll! 🙂

Börja med att skära brödet i stavar. Rosta dem i lite olivolja i en het, het stekpanna. Låt dem sedan vila tills servering.

Skala och finhacka alla lökarna. Fräs dem i oljan i en vid stekpanna. Tillsätt räkorna.

Slå på vinet och vänd ner resterande godis från ingridienslistan, förutom örterna. Låt koka i två minuter, inte mer. (Då blir räkorna sega)

Tillsätt örterna, smaka av med tabasco, rödvinsvinäger, salt och peppar och servera.

Ät med händerna och doppa brödstavarna i den heta, delikata såsen. Njuuuut!

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Ingrid

    Men oj oj oj jag blir alldeles lyrisk, detta blir något att prova i helgen:) Vilka recept du lägger ut o detta är precis i min smak, fisk och skaldjur de är grejer det, hihi:) Jag tackar o bockar för alla fina recept du ger en chansen att prova-TACK!

  2. Ingrid

    Men oj oj oj jag blir alldeles lyrisk, detta blir något att prova i helgen:) Vilka recept du lägger ut o detta är precis i min smak, fisk och skaldjur de är grejer det, hihi:) Jag tackar o bockar för alla fina recept du ger en chansen att prova-TACK!