Delfinal 3 avklarad

Då är delfinal tre genomförd och rullarna är alltså testade.

Tillsammans i juryn skall vi nu fundera igenom vilken som var bäst av de tre bidragen denna vecka. Här kommer min sammanfattning från delfinal 3. Vinnaren denna gång meddelas i början på veckan.

Bidrag nummer 1 inskickat av Kim Stjerna

På tunnbrödet fördelas varmrökt lax och en röra på finfint hyvlad fänkål, turkisk yoghurt, citronzest, svartpeppar och pepparrot. Rulla ihop och förtär.

Lyxlagat tycker:
Gott. Röran är riktigt trevlig och kommer i aningen varierad skepnad säkerligen återigen glädja mig. Helheten är något fattig när det gäller konsistenser och fyllighet.

Lyxlagat twistar:
Jag skulle nog inte hyvlad fänkålen så tunt som Kim. Aningen tjockare skivor skulle ge mer crunch och skapa bättre harmoni i konsistenserna. Kanske lite romansallad också.

I kockens glas: Chablis Premier Cru La Singulière (nr 6237)
I kockens öra: Carla Bruni – Quelqu’un m’a dit

– – – – – – – – – – – – – – –

Bidrag nummer 2 inskickat av Ulrika Robertsson

Gör en röra på rostad paprika, strimlad rostbiff, rikligt med svartpeppar och naturell färskost. Bred på tunnbrödet, rulla ihop och förtär.

Lyxlagat tycker:
Denna gång tycker jag det kändes oväntad fylligt och rikt med tanke på antalet ingredienser. Fina smaker. Toppen! 

Lyxlagat twistar:
Jag skulle (som vanligt) vilja ha mer av en variation i konsistens och testade denna rulle med lite krispsallad. Det blev ännu vassare. 🙂 Kanske lite fint skivad salladslök skulle sitta fint…

I kockens glas: Franziskaner Hefe Dunkel (nr 1592)
I kockens öra: Carla Bruni – L’amour

– – – – – – – – – – – – – – –

Bidrag nummer 3 inskickat av Matias Zakriasson

Smöra tunnbröd med bregott, fördela lite, lite kaviar, ansjovis, mosad mandelpotatis, finhackad rödlök, gräslök, hårdkokt ägg och krispsallad ovanpå. Rulla ihop och förtär.

Lyxlagat tycker:
Grymt. Riktigt fina smaker i sann svensk gubbröreanda. Snyggt lyft med ansjovisen och krispsalladen ger verkligen just den krisp som önskas. 

Lyxlagat twistar:
Inte mycket att tillägga förutom en liten klick gräddfil och skulle jag lyxa till det så skulle jag byta ut kaviar mot forellrom eller sikrom. 

I kockens glas: Nils Oscar – Kalasöl (nr 1310)
I kockens öra: Carla Bruni – Salut Marin

– – – – – – – – – – – – – – –

Ja, som ni ser så har det varit en mycket välsmakande helg här på vischan. Som ni kanske också lagt märke till så har det musikaliska temat varit Carla Bruni som inte bara är presidenthustru och modell. Overkligt bra sångerska är hon också. Jag har till och med haft äran att lira på samma radioshow i paris med henne. Glädje! 🙂

Vill ni skicka in bidrag till denna grym trevliga tävling om sveriges bästa tunnbrödsrulle så kolla in bannern nedan:

Du kanske också gillar

  1. Kim

    Kul att det smakade 🙂
    Nu håller jag tummarna.

  2. Tokigheter och vinnare | Lyxlagat

    […] Vinnare blev bidrag nummer 3, inskickat av Mathias Zackriasson. Kolla in delfinalens tre recept här>> […]