Dags för Sverige!

Vi trampar oss vidare i turnévärlden tillsammans med Eskobar och har hamnat i landet Sverige. Stekt fläsk och löksås. Glädje! 🙂 Som dryck en spännande nyhet på bolaget och musiken och kanske framförallt videon visar just Eskobar och lite glatt turnéliv. Här var vi bjudna av Schweizisk TV att göra en resa i Västindien och lira lite i själva tv-programmet. Vi passade då på att ta med oss vår vän och fotograf Jonas LInell som filmade och skapade denna video som jag tycker är en mycket glad och underhållande snutt. 🙂

Sverige

Ugnsstekt fläsk med löksås och kokt potatis
400 g rimmat sidfläsk i skivor
700 g fast potatis
2 gula lökar
3,5 dl mjölk
1,5 msk vetemjöl
Smör
1 liten bunt bladpersilja
Blomkål
Salt & svartpeppar
I kockens glas: London Porter NYHET PÅ BOLAGET!
I kockens öra: Eskobar – Move On

Sätt ugnen på 200°C.

Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av under lock

Lägg fläsket på en bakplåtspappersbeklädd plåt och stek i ugnen i cirka 12-13 minuter tills fläsket fått fin färg.

Koka blomkålen i små buketter. Cirka 3-4 minuter blir bra. Häll av vattnet och håll den varm.

Skala och hacka löken grovt. Blondera den i lite smör och pudra sedan över mjölet och rör om. Rör ner lite mjölk i taget och blanda runt med en träslev hela tiden. När all mjölk är i pannan, låt såsen puttra bort mjölsmaken i cirka 10 minuter. Hacka bladpersiljan och rör ner den efter 5 minuter. Smaka därefter av med salt och svartpeppar.

Lägg upp några skivor fläsk, några potatisar och löksås bredvid. Servera med kokt blomkål.

Du kanske också gillar

  1. Viva Mexico | Lyxlagat

    […] där jag varit och lirat med mitt band Eskobar. Förra veckan reste vi till Tyskland, Italien, Sverige & Ryssland. Idag är det dags för Mexico där mina Eskobarminnen är blandade. Jag fick någon […]

  2. Fuller’s London Porter | Grenadinebloggen

    […] blir sugen, eller hur. Lite stekt fläsk och löksås till kanske? Kolla in Lyxla­gatblog­gen för mer inspi­ra­tion och […]