Crème Brûlée är aldrig fel

Varje dag är en fest.

Jag har så mycket kul för mig nuförtiden (Har iof alltid haft galet kul…) så varje dag faktiskt känns som en fest. Hur mycket som helst att göra med kokböcker, bloggande och annat jobb inom denna hobby som tar upp så gott som all min tid… 🙂 .

Om nu varje dag är en fest så borde man ju få äta godis varje dag… Jag har svårt att överleva dagen om jag inte får ta en liten chokladbit till kaffet. En rad från en chokladkaka och en liten espresso sitter som den smäck efter en god middag. Ett annat mycket värdigt sätt att avrunda familjestunden i köket är ju en Crème Brûlée.

Här kommer ett grundrecept. Testa att smaksätta efter egen inspiration. Jag använde blåbär senast. Smaksätt gärna med Jordgubbar, choklad, lime eller kokos. Inga gränser finnes.

Crème Brûlée

4 portioner

1 vaniljstång
2 dl mjölk
3 dl grädde
2 msk socker
6 äggulor
råsocker till gratinering
I kockens glas: Lanson Black Label (nr 7500)
I kockens öra: Elvis Presley – Burning Love

Denna dryck är riktigt, riktigt fin. De brukar finnas i fin 2-pack när man är ute och reser. Testa att köpa hem för garanterad njutning. I musikens kungliga sällskap utlovas overklig glädje!

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp grädde tillsammans med mjölk, socker, vaniljstång och vaniljfrön.

Ta bort kastrullen från värmen direkt efter uppkok. Lyft ur vaniljstången.

Vispa upp äggulorna i en bunke. Slå över vaniljgrädden under vispning. Häll över smeten i portionsformarna. Grädda bruléerna i vattenbad mitt i ugnen i ca 40 minuter.

Ta ut formarna och låt vila tills middagen är inmundigad.

Strö över ett tunt lager råsocker och bränn med en liten gasolbrännare tills sockret karamelliserats. (Saknar ni sådan så använd ugnen. Grill 250°C. Var försiktig så att det inte bränns för hårt.)

Grattis till er som får äta detta… 🙂 .

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Domi

    Det här är så gott! du är jätteduktig 😀 Ha en bra dag!