Biff Rydberg, dyr öl & bästa låten

biff rydberg

Jag skulle göra en pytt i panna av de rester som låg i kylen och som en gång hade varit en overkligt god måltid, men numera låg på varsitt inplastat fat och såg sorgset och lite torrt ut…

Istället för pytt blev det en Biff Ryberg och återigen förvandlades de sorgsna resterna till en makalöst god måltid. Jag fullkomligen älskar mat som denna. Smakrik, kraftfull och utsökt!

I kockens glas har jag idag en drycks som jag inte själv provat än, eftersom den släpps idag, men jag skulle väldigt gärna vilja prova. Det är inte en liten peng de vill ha för 750 ml öl, men vi kan ju låtsas att den är värd det och att den passar bra till dagens matlagning! 🙂 Kolla även in min andra blogg som under förmiddagen idag presenterar veckans utvalda bok inom mat och dryckesvärlden…

Biff Rydberg

4 portioner

500 g oxfilé (eller annat gott nötkött)
2 gula lökar
2 msk dijon
1 msk grovkorning, stark senap
Svartpeppar och en nypa salt
800 g skalade, kokta potatisar
4 äggulor
Saltgurka
Färsk bladpersilja
Smör
I kockens glas: Brooklyn Black Ops (nr 11539)
I kockens öra: Världens bästa låt

Spännande öl i kockens glas och en (i min mening) ganska bra låt. 😉

Skär köttet i små tärningar och skala är tärna även de gula lökarna. Blanda alla små godbitar med dijon, grov senap, salt och peppar. Lår stå och dra under tiden ni pular med potatisen.

Tärna den kokta och skalade potatisen i lika stora tärningar som köttet. Hetta upp smör i en stor stekpanna och bryn potatistärningarna runt om. Salta och peppra mycket lätt.

Stek även köttblandningen i smör i en stekpanna. Nu ska det stekas ganska hårt och ganska länge. Senapsblandningen ska näst intill torka helt innan det är klart.

När detta är fallet är nu redo. Lägg upp maten och toppa med en rå äggula. En rejäl mängd finhackad persilja ska också strös över tallriken och givetsvis ska också saltgurkan ha en given plats.

Smaklig spis mina vänner!

//Frederik

Du kanske också gillar