Årets kock bjuder på sill

Linie Aquavit & Nils Oscar Bordsöl

Det knackade på dörren… Vem där? Jo, en midsommarkorg med en finfin sill från Årets Kock Klas Lundberg. Nämen, så trevligt. Tackar, tackar! 🙂

Inte nog med att man får sig en god sill, nubbe och en underbar pils. Vi bjuds också på receptet och jag är inte sen med att skicka vidare detta till er alla. Årets Kock har alltså gjort en sill som är smaksatt med Fänkål & Silverlök och så här gör man;

Fänkålssill Årets Kock

Sill med Fänkål & Silverlök

4 personer

1/2 dl 12% ättika
1 dl socker
1,5 dl vatten
2 msk fänkålsfrön
10 st svartpepparkorn
1 st silverlök, hyvlad i 2mm tunna skivor
50 g fänkål, hyvlad i 2mm tunna skivor
4 urvattnade sillfiléer, skurna i sneda bitar
5 cl Linie aquavit

Koka upp ättika, socker, vatten, fänkålsfrö, svartpeppar ,lök och fänkål. Låt svalna helt.

Varva sill, fänkål och lök i en glasburk. Häll till sist över lagen och aquavit. Låt stå i kylskåp i 2 dagar innan servering.

Skål! 🙂

//Frederik

Du kanske också gillar