Här kan man tala om att bilden inte är rättvis. Denna dessert som jag glömde ta en snygg bild på innan jag började krafsa omkring med min dessertsked är smått galet god. Helt sjukt gott till och med. I receptet nedan har jag skrivit om mina apfelstrudels som de egentligen ska göras dvs till frasiga cylindrar, men på bilden gjorde jag en variant där man gör strudeln i portionsformar istället. Det spelar ingen som helst roll hur man gör, gott blir det oavsett.
Ska ni använda portionsformar så tänk på att pensla dem invändigt med lite smält smör innan första lagret filodeg…
Kolla in länken här för att läsa på om midsommarsnapsen och det kompletta uppslagsverket över nordiskt brännvin. Otroligt kul och intressant läsning.
Visst kan man ju göra en egen deg till sina strudels, men idag har jag valt att använda mig av filodeg vilket ger en mycket frasig och god strudel. Vanligt är att även ha med russin och nötter i fyllningen, men det är inget jag föredrar. Gör fyllningen precis så läcker som ni själva önskar den. Godis!
Lämna ett svar