AMERICAN BBQ på Gastro

gastro academy lyxlagat

Hej vänner,

Hastigt tillbaka efter tv-inspelning och befinner mig i kväll på Gastro Academy där jag bjuder på grillat – American style!!! 🙂 Klicka på bilden ovan så kan ni boka era biljetter.

weber grillade fikon lyxlagat

GRILLED FIGS & BLUE CHEESE
With thyme honey on toast

4 portioner

1 gott lantbröd
100 g blue cheese (blåmögelost)
6 stora färska fikon
1 dl flytande honung
½ kruka timjan
6 msk olivolja

I kockens öra: Jerry Reed – She got the goldmine
I kockens glas: Brooklyn Summer Ale (nr 89158 – beställning)

Repa bladen från er fina timjan och hacka dem. Blanda med honung och 2 msk olivolja. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter. Dra åt sidan och låt vila.

Skölj fikonen i kallt vatten och torka dem lätt med hushållspapper. Ansa dem och dela dem i två halvor.

Lägg er blue cheese i en bunke och rör den mjuk med en trägaffel.

Tänd grillen och gör den redo för direkt grillning.

Skär 6 tjocka skivor av brödet och del dem sedan i halvor. Pensla dem med de resterande 4 msk olivolja.

Värm försiktigt upp honungen igen.

Olja lätt grillgallret innan grillning. Lägg på fikonhalvor med köttsidan nedåt och brödet på grillen. Vänd efter 1 – 2 minuter och grilla andra sidan också.

Lyft av brödet, håll fikonen varma. Bred blue cheese på brödskivorna och lägg på en varm fikonhalva på varje skiva bröd. Ringla över varm timjanshonung och servera direkt.

Glatt liv på er vänner!!!

//Frederik

Du kanske också gillar