Abborre i foliepaket på grillen

Säck Naturhamn

Vi vaknade i den ljuva viken Säck. Solen sken och vinden var stilla. Det är inte så svårt att finna ro en dag som denna. Inget stod på schemat förutom vila, bada, läsa och äta gott. En bra dag i min värld! 🙂

Efter en lång och mycket välsmakande frukost tog vi en promenad och fann att det finns en gårdsbutik på ön. En prommis dit där vi inhandlade lite söta jordgubbar och lite fina grönsaker.

Säck gårdsbutik

Dagen lunkade på i lugn och skön takt med mycket bad och en fin tur i vår lilla kajak. Framåt kvällen tände vi grillen och lagade följande smaskens:

Abborre i folie
Metad abborre i foliepaket på grillen

2 portioner

400 g abborrefilé
400 g kall, kokt potatis
2 gula knipplökar
2 stora tomater
1 citron
2 klyftor vitlök
1 knippe dill
1 msk torkad basilika
Rumstempererat smör
Cayennepeppar
Salt

iGlaset: Ett glas kyld Leva (2619)
iTunes: Chris Isaak – Graduation Day

Lägg ut två stora folieark. Skiva kokt potatis och fördela på arken. Lägg på abborrefiléerna. Skiva knipplöken tunt och lägg på fisken.

Hacka dillen grovt och fördela jämt. Pressa vitlöken och blanda med basilika och två riktigt rejäla klickar smör. Klicka kryddsmöret på fiskarna.

Skiva tomaterna och toppa paketen. Pressa över en citron. Krydda med cayennepeppar och lite salt.

Vik mycket noga ihop paketen så att inget kan rinna ut. Jag brukar använda dubbla folieark…

Lägg glädjen på grillen i 10-15 minuter tills fisken är vit och klar.

Njut som aldrig förr mina vänner!

//FZ

Du kanske också gillar